Foorumit

Vihdoinkin täällä: Ominaisuuspisteet
Created by: jouko Created on: 2008-04-01 07:21:18 Read times: 38553
jouko
ValmiusjoukotDate: 2008-04-01 07:21:18
Edited: 2008-04-02 10:53:24
(aprillipila)

Kevät on taas suurten muutosten aikaa Kiekko.tk:ssa. Nyt toteutamme kauan odotetun ja kysytyn uudistuksen: Ominaisuuspisteet. Aiheesta tehtiin galluppi jo v. 2004 ja siinä reilu enemmistö pelaajista kannatti uudistusta. Onpa siihen osoitettu kiinnostusta aina Pelit-lehdessä saakka:
linkki

Saamme aiheesta kyselyjä lähes päivittäin, ja nyt voimme vihdoinkin vastata niihin myöntävästi.

Uudistus on kohdannut erinäisiä viivytyksiä ja takapakkeja. Emme ole halunneet tuoda näin tärkeätä piirrettä peliin keskeneräisenä tai ilman perusteellista testausta. Jossain vaiheessa oli kohdattava myös se tosiasia, ettei kahden hengen harrastelijatiimi millään suoriudu tällaisesta ohjelmointihaasteesta. Tänä vuonna olemmekin saaneet ulkopuolista ammattilaisapua erään suuren mainossopimuksen kylkiäisenä ja projekti on nytkähtänyt kunnolla eteenpäin. Samalla Kiekko.tk ottaa aimo harppauksen kohti vakavasti otettavaa urheilusimulaatiota. Nykyajan nettipelaaja haluaa sähäkkää toimintaa vanhan hidastempoisuuden sijaan.

Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain siten, että aluksi ominaisuudet ovat käytössä vain Training (reg) -huoneissa; tiimipelit, Beginnerit, Pro- ja Elite-huoneet toimivat vielä tässä vaiheessa "vanhanaikaisesti". Loput publahuoneet otetaan uudistuksen piiriin ensi viikolla ja joukkueiden väliset ottelut 2-3 viikon sisällä.

Ominaisuuspisteet tuovat peliin aivan uudenlaista realismia ja vaihtelua. Ideana on, että jokaisella pelaajalla on neljä ominaisuutta: nopeus, massa, voima ja tarkkuus. Erityisellä säätölomakkeella, johon pääsee Omat tiedot -sivulla olevalla napilla, voi jakaa pisteitä näiden ominaisuuksien välillä. Valittavina on kolme tasoa kullekin ominaisuudelle. Jos valitset kaikista keskimmäisen tason, pelaajan käyttäytyminen ei eroa vanhasta. Näin siis klassisesta "vanhasta hyvästä" kiekosta pitävät voivat pelata kuten aina ennenkin, ja uudistuksia kaipaavat voivat säädellä ukkoaan mielin määrin.

Olemme kuunnelleet käyttäjien toiveita ja testanneet uudistusta etukäteen parin viikon ajan erillisellä testiserverillä. Eri ominaisuuksien välinen tasapaino on pyritty hiomaan varsin tarkasti niin, ettei mikään ominaisuusyhdistelmä ole ylivoimainen ja pelin dynamiikka ja imuvoima kasvaa, kun pelaajat voivat ottaa täysin erilaisia rooleja. Otamme toki edelleen vastaan palautetta esim. säätösivun ulkoasusta.

Tule mukaan kääntämään uutta lehteä suomalaisen selainjääkiekkopelialan historiassa!
Mainos

Created by: jouko Created on: 2008-04-01 07:21:18 Read times: 38553