Foorumit

Kiekko.tk hiilineutraaliksi
Created by: jouko Created on: 2010-04-01 12:50:25 Read times: 36485
jouko
ValmiusjoukotDate: 2010-04-01 12:50:25
Edited: 2010-04-02 13:11:55
Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti
Ilmastomme muuttuu hurjaa vauhtia. Kansainvälinen ilmastopaneeli IPPC:n julkaisema Kööpenhaminan Reportti antaa huolestuttavan kuvan hataran maapallomme tilasta. Tämän vuosisadan aikana keskilämpötilat ovat kohonneet useilla asteilla, paikoin jopa enemmän.

Jo historiankirjoista tiedetään, että elämme ehkäpä lämpimämmässä maailmassa kuin kukaan muu ihminen miljardeihin vuosiin viime keskiajan jälkeen. Nyt useimmat tutkijat arvelevatkin pohjoisnavan mannerjäätiköiden sulavan viimeistään vuoteen 2035 mennessä. CO2:ta on havaittu jo kaikilla mantereilla, eikä tilanne ole hiilidioksidin suhteen juuri sen valoisampi.

Hälytyskello on jo soinut - nyt on aika kysyä, mitä juuri SINÄ voit tehdä ilmastonmuutoksen eteen.

Yhteisönä me, Kiekko.tk:n pelaajat, haluamme olla ilmastonvastaisen taistelun etulinjassa. Niinpä julkistamme kunnianhimoisen hankkeen: Kiekko.tk aikoo vuosikymmenen loppuun mennessä olla Suomen ensimmäinen HIILINEUTRAALI kaksiulotteinen moninpelattava jääkiekkopeli.

CO2, päästökauppa, hiilijalanjälki, hiilidioksiini, mitä nämä kaikki oudot käsitteet tarkoittavatkaan? Onneksi olemme koonneet kattavan tietopaketin ilmastonmuutoksesta.

Mitä ihmettä - tuottaako Kiekko.tk hiilidioksiideja? Kyllä. Usko tai älä, tutkijoiden mukaan lähes kaikki kasvit, eläimet ja ihmiset tuottavat niitä. Tämä pahentaa entisestään jäiden sulamista ja kiihdyttää ilmastonmuutosta. Pääasiallinen päästöjen lähde tietokonepeleissä on koneiden suuri sähkönkulutus, mutta periaatteessa kaikki ihmisen toiminnat - jopa hengittäminen - aiheuttavat CO2:ta. WTF Finlandin opastuksella olemmekin laskeneet erilaisten pelitapahtumien (maalit, jäähyt, lagi) aiheuttaman päästömäärän arvioimalla niihin liittyvän ylimääräisen hengästymisen asteen.

Mitä oikeastaan on hiilineutraalius? Lyhesti sanottuna se tarkoittaa tilaa, jossa yritys tai yhteisö tuottaa yhtä paljon hiiltä kuin polttaa, eli se maksaa hiilidioksiidipäästöistään ns. päästöoikeuksia. Tämä vaatii uhrauksia meiltä kaikilta, mutta olemme määrätietoisesti suunnittelemassa tavoitettamme yhteistyössä Maailman Luonnonjärjestön kanssa.

Ensimmäinen askel kohti hiilineutraaliutta on CO2-päästöjen minimointi. Tähän voit itse vaikuttaa esimerkiksi sammuttamalla valot, kun katsot televisiota tai muita sähkölaitteita. Muita tapoja ovat lämmityksen kääntäminen pienemmälle, bussilla tai junalla matkustaminen, sekä reilun kaupan tuotteiden osto. Vältä turhia lentomatkoja, suuria lämpötilan vaihteluita, luonnon roskaamista ym. Voit myös liittyä johonkin ilmastonmuutosta edistävistä järjestöistä (Maailman Suuri Luonnonsuojeluliitto, Oikeutta Animalioille).

Kun CO2 on minimoitu, jäljelle jääneet päästöt on kompensoitava ns. offseteilla. Tällä varmistetaan, että jokaista tuottamaamme CO2-kiloa kohti istutetaan vähintään saman verran puita, tai esim. maksetaan vastaavasti toiselle organisaatiolle, joka pyrkii sitten vähentämään saman verran omaa kiintiötään.

Päästökauppa Kiekko.tk:ssa toimii seuraavasti: VIP-pelimerkkien rinnalle on saatu ns. hiilipelimerkit. Näitä on jaettu kaikille pelaajille kokemustason mukaan. CO2:ta lisäävä toiminta, lähinnä pelaaminen, vähentää hiilipelimerkkejäsi. Epäaktiivisemmat pelaajat voivat halutessaan myydä omia hiilipelimerkkejään (päästöoikeuksia) vapailla markkinoilla. Jos sinulta loppuvat hiilipelimerkit, et voi enää pelata tilastoiduissa huoneissa, joten ole tarkkana hiilijalanjäljestäsi! Jollet pysty ostamaan hiilipelimerkkejä muilta pelaajilta, niin ei hätää: voit vaihtaa tavallisia VIP-pelimerkkejä hiilipelimerkeiksi VIP-toimintosivulta.

Osana pyrkimystä osallistumme WTF Finlandin järjestämään Earth Hour -kampanjaan. Se tarkoittaa, että käytämme pelissä mahdollisimman vähän valoja. Olet jo saattanut huomatakin, että olemme himmentäneet jäähallin valaistusta normaalista tasosta. Paitsi suoria säästöjä sähkökuluissa, tämä vähentää pelaajien monitorista lähtevää energiasäteilyä ja sitä kautta osaltaan maapallon CO2-tasoa.

Haastamme kaikki Kiekko.tk:n pelaajat mukaan prosessiin! Parhaiten voit itse osallistua ilmastonmuutokseen sammuttamalla valot huoneestasi, kun pelaat Kiekko.tk:ta. Myös ikkunaverhot on syytä sulkea. Muista, että mitä enemmän hiilipelimerkkejä ostat, sitä pienemmäksi hiilijalanjälkesi käy. Maapallo ei nuku koskaan!

Yhdessä voimme tehdä siitä mahdollista!

(aprillipila)
Mainos

Created by: jouko Created on: 2010-04-01 12:50:25 Read times: 36485