Foorumit

Kiekko.tk:n tulevaisuus
Created by: Anonymous Created on: 2012-09-04 19:31:42 Read times: 58256
Pages: [1]   2   3   4   5   6   7   8  
AnonymousDate: 2012-09-04 19:31:42
Topicin tarkoituksena on nostaa kissa pöydälle ja pohtia mihin suuntaan kiekko on menossa ja mita muutettavaa/parannettavaa kiekossa vielä on. Koska moni tietää että kiekon käyttäjä määrä laskee valitettavan paljon ja uusia pelaajia ei juurikaan tule.

Näin alkuun kysyn että mikä sai sinut novicena kiinostumaan tähän huikeeseen peliin?

Oma mielipide: Ei ollut autoplay huonetta jolloin regeissä/pro- elite huoneissa oli porukkaa ympäri vuorokauden ja oli asiallisempaa menoa mitä nykypäivänä eikä monikaan ragennut/ välittänyt niin paljon +/- -tilastoista..


Mitä kiekossa ois muutettavaa (vanhoja asioita takas) tai parannettavaa?

Oma mielipide:
Vanha haasto systeemi oli mielestäni parempi ku sai valita ne omatasoisemmat/huonompia vastustajia. Monelle tämä oli hyvä uudistus siltä kannalta että saa nopeammin pelejä eli tässä ollaan ajateltu vaan vanhoja hyviä pelaajia ja jätetty huonommat pelaajat taka-alalle. Elikkäs uudistuksena ois parempi niin että noi top-100 listalla olevat JOUTUISI haastamaan tuolla nykyisellä /ta -komennolla ja joukkueet jotka on #100 ulkona saisivat rang/stats normaalilla haastoilla. Ja tämä kummiskin herättäisi mielipiteitä että jos laskee rangia tahalteen top-100 ulkopuolelle niin vastaus on selvä: tahalteen hävityt pelit on aina ollut kielettyä kiekko.tk:n säännöissa ja tätä olisi hyvä seurata entistä enemmän että ei pääsisi tämmöistä tapahtumaan.

Autoplay/regit: Molemmat todella mukavia paikkoja pelata mutta harmittaa kun kaverit menee + huuruissa hunttaamaan nykyään tuolla regeissä ja omasta mielestä regeihin voisi tulla randomilla joukkueet joka kerta kun erä alkaa niin ne jotka eivät autoplaytä jaksa/halua pelata niin
voisi mennä yhtälailla regiin pelaamaan random jaoilla.

Toivottavasti oli selkeää luettavaa ja tähän saa vastailla niin omia mielipiteitä erillaisista mielenkiinon kohteista jota pelissä oli ennen tai korjattavista asioista että saataisiin kiekko taas mielenkiintoiseksi peliksi.

Kiitos!
AnonymousDate: 2012-09-04 19:42:11
Edited: 2012-09-04 21:55:36
mikä sai sinut novicena kiinostumaan tähän huikeeseen peliin?

Minut sai Novicena aloittamaan kaverit ja tahto päästä pelaamaan liiganalaisuuteen hienojen ihmisten kanssa.

Mitä kiekossa ois muutettavaa (vanhoja asioita takas) tai parannettavaa?


Kiekossa on muutettava kaiken maailman kampitukset en aloittanut tätä peliä, että pääsen pelailemaan 3D-Lätkää tulevaisuudessa, sitä varten on EA NHL13.


  Helppoa ja hauskaa kuin lapsen tekeminen.
AnonymousDate: 2012-09-04 19:52:59
mikä sai sinut novicena kiinostumaan tähän huikeeseen peliin?
Kaverit, jos he eivät olisi pelannut tätä peliä niin tuskin itsekää olisin alottanut pelaamaan. Mutta kiinostuksen kohteena oli halu kehittyä paremmaksi pelaajaksi ja että pääsisi johonkin liigaan tulevaisuudessa pelaamaan.

Mitä kiekossa ois muutettavaa (vanhoja asioita takas) tai parannettavaa?

Takaisin saisi tulla että top-10 maalit näkyisi oletuksena taas vanhalla appletilla (tiedän että vieläkin pystyy katsomaan) ja että top-10 videot olisi taas tuolla vasemmalla reunalla logo- ja pelipaitagallerian alapuolella. Moderaattorit vois äänestetyistä maaleista valita omasta mielestä parhaat ettei rumia maaleja tulisi niin paljon.

Parannettavaa: Ei tarvii mitään kiekko on hyvä näin. Paitsi pelaajat vois käyttäytyy paremmin huonompia kohtaan.
RikuHahl
team :DDate: 2012-09-04 21:50:17
mikä sai sinut novicena kiinostumaan tähän huikeeseen peliin?
Kaverit pelas ja sit jäin koukkuun ku kokeilin.


Mitä kiekossa ois muutettavaa (vanhoja asioita takas) tai parannettavaa?
Kiekko ihan jees tällasena. Moket voisivat olla vähän fiksumpia mutta ei niille nytkään koskaan saa uppoamaan.Autoplay/regit:
Autoplay pois niin saataisiin regit ja pro ja elite huoneet kunnolla eloon.Ole hyvä.
Teemu-
AurinkolauluDate: 2012-09-04 22:26:24
Ymmärrän pointin, mutta mielestäni lähdet ratkomaan ongelmia vähän väärästä suunnasta. Ensinnäkään tuskin aloitit pelaamaan kiekkoa siksi, koska siellä ei ollut autoplay-huoneita. Vanhat training-huoneet eivät ole kadonneet minnekkään, eikä autoplayta ole pakko pelata kuten en minäkään ole 1. nickilläni pelannut. Kaikki tähän mennessä vastanneet ovat sanoneet, että aloittivat kiekon kavereiden kanssa, joten mikä olisikaan mukavampi paikka pelata kaverin tai kaveriporukan kanssa kuin training?

Team autoplay on myös loistava uudistus. Jatkossa tiimpelin saa helpommin ja pienemmällä vaivalla, joten voi keskittyä enemmän vain siihen pelaamiseen. Minkä takia huonommat tiimit haluaisivat etsiä tiimpeliä kauemmin? Uudistuksesta oli etua myös aloittelijoille, koska jatkossa heitä selvästi paremmat joukkueet eivät voi haastaa heitä vain ilmaisten tehojen ja rankingin perässä. Ja miksi pitäisi olla keino, minkä avulla voi ohittaa itseään paremmat pelaajat? Ei Kiekkoliigassakaan voi vain jättää pelejä pelaamatta, jos vastustaja onkin omaa joukkuetta parempi.

Loppuun vielä se, että pelaajat välittävät kyllä nykyään tehoista ja plussista yhtä paljon kuin ennenkin. Internetin luonne on muuttunut vuosien varrella ja nykyään käytös voi olla vapaampaa (lue: huonompaa) kuin ennen, mutta aika kuitenkin kultaa muistot tässäkin.

Mikä sai sinut novicena kiinostumaan tähän huikeeseen peliin?
Kavereiden kanssa pelaaminen.

Mitä kiekossa ois muutettavaa (vanhoja asioita takas) tai parannettavaa?
Minkä takia vanhoja asioita pitäisi saada takaisin?
AnonymousDate: 2012-09-04 22:36:55
Edited: 2012-09-04 22:38:06
Teemu- wrote:
--mutta aika kuitenkin kultaa muistot tässäkin.--

Totta.

Esimerkkinä vuonna 2004 formula1:ssä halusin vanhanlaiset autot takasin joilla ajettiin esim vuonna -96. Nyt vuonna 2012 Olisi halu saada 2004 urarenkaalliset autot takaisin V10 moottoreilla. Ehkä hieman kaukaa haetu esimerkki, mutta totta :D Eli meni tää peli mihin suuntaan tahansa niin joskus näitä nyt joidenkin mielestä epämiellyttäviä uudistuksiakin kaivataan. Times go on, so you go with the time et sillee
Joonan
Fc KilpailijatDate: 2012-09-04 23:32:44
Mikä sai sinut novicena kiinostumaan tähän huikeeseen peliin?
halu lätkiä kiekkoa maaliin

Mitä kiekossa ois muutettavaa (vanhoja asioita takas) tai parannettavaa?
itse pelivälineessä nyt ei ole mitään muutettavaa, mutta jäähyt vois tulla pakollisiks
Kale
SiatDate: 2012-09-05 08:28:37
Edited: 2012-09-05 08:29:13
Teemu- wrote:

Team autoplay on myös loistava uudistus. Jatkossa tiimpelin saa helpommin ja pienemmällä vaivalla, joten voi keskittyä enemmän vain siihen pelaamiseen. Minkä takia huonommat tiimit haluaisivat etsiä tiimpeliä kauemmin? Uudistuksesta oli etua myös aloittelijoille, koska jatkossa heitä selvästi paremmat joukkueet eivät voi haastaa heitä vain ilmaisten tehojen ja rankingin perässä.


Team autoplay on hyvä uudistus koville jengeille, sekä hunttereille. Ennen pysty jättämään pelaamatta pelit pelaamatta, kun pienen skoutin jälkeen huomas vastassa olevan kasa top-100 joukkueiden 6.nickkejä 800-rankkisessa itiimissä. Mulla ei oo mitään tätä team autoplayta vastaan, mutta se on kasvattanu peelo- ja hunt-tiimien määrää aika rajusti, mitä ei välttämättä kovat jengit huomaa, koska ei joudu näitä vastaan pelaamaan.
Bogdan
Devils
+1


Date: 2012-09-08 15:25:08
Edited: 2014-05-08 19:05:48
Tuota... Mielestäni uudet pelaajat pienen kokeilun jälkeen karkaavat kanssapelaajien käytöksen takia. Täytyy muistaa et kaikki ollaan oltu yhtä paskoja alussa, yhtä kakaroita jne.. Antakaa niitten pelata rauhassa ennen kuin täällä ei ole enää ketään pelaamassa :D


Toinen juttu on sitten autoplay ja siellä käyttäytyminen. Kun sitä niin kovasti halutaan päästä listoille jne.. Ei mulla enää kestä pää siellä, siks pelaankin harvemmin siellä. Tää peli on mennyt siihen suuntaan mitä se oli ennen kuin poistettiin top pelaajat lista. Kaikki vaan hakkaa sitä autoplayta, siellä kaikki haukkuu toisiaan, kaikki avautuu toisten virheistä vaikka yhtä huonosti pelaisi itte... Pipo kiristyy ja avautuminen alkaa. Sit ihmetellään et missä on kiekon uudet pelaajat. :D

Pois tuo paska, niin saadaan publalle takas ne 10 "VÄRVÄTÄÄN KAIKKI" huonetta. Pois tuo paska, niin joukkueita olisi enemmän ja joukkuepelejä olisi enemmän. Siellä on aivan erilainen meininki. Uskoisin, että uudet pelaajat tykkäisivät pelata rentoja joukkuepelejä, ja pelata niitä vaikka parsakamujen tai naapurin Lissun kanssa.

Peeloilua ja paskaa käytöstä ei saa pois mistään. Oli mikä tahanasa paikka niin siellä trollit on. Ite oon ollut semmonen, sinä olet ollut ja kaikki on ollut ja tulee olemaan joskus. Turha kenenkään väittää ettei asia ois näin vaikka kuinka asiallinen olisit nykyään. Mutta kun tommosia vankilan tapaisia huoneita, kuten autoplayn pelit poistetaan, niin vähenee ärsykkeet ja vähenee peeloilut, avautumiset yms..

Ehkä sitä ei tarvitse poistaa, vaan muokata jotenkin. Ranking-lista pois tai tilastot pois tai jotain.

Spears
KisastudioDate: 2012-09-09 16:39:18
Bogdan wrote:

Mainostettiinko kiekkoa alussa mitenkään/missään? Mistä pelaajat tulivat/saivat tietää kiekosta? Mainostetaanko nykyään millään tavalla? Ois kiva jos sais vastauksia noihin..


Kyllä, peliä on mainostettu aikoinaan.
Kaapattu kiekon sivuilta:
Kiekko.tk mediassa

Pelistä on kirjoitettu ainakin seuraavissa julkaisuissa:

        Tekniikan maailma 16/04, 29.09.2004
        Keskisuomalainen 21.09.2004
        Pelit-lehti, elokuu 2004

Nykyään mainostaminen ei taida tapahtua kuin suusta suuhun kommunikoimalla, näkyvää mainosta ei ole ollenkaan.

ontopic:
mikä sai sinut novicena kiinostumaan tähän huikeeseen peliin?
Kuten monet muutkin, kaverit kertoivat tästä pelistä ensiki minulle, en omistanu tuolloin vielä omaa tietokonetta edes joten pelikerrat oli harvassa. Kiinnostuksen herätti kuitenkin iki-oma kaveritiimi, jossa oli meidän hyvä kamuporukka ihan oikeasta elämästä. Rehellinen kuittaaminen omasta heikkoudesta ja parempien pelureiden neuvot ja kannustukset saivat minut jatkamaan täällä näin.


Mitä kiekossa ois muutettavaa (vanhoja asioita takas) tai parannettavaa?
Inhoan tuota komentoa, että katsojat pystyvät huutamaan publicilla tiimipeleissä. Lisäksi taputusominaisuus on turha. Top-10 maalit takaisin kunniaan!
AnonymousDate: 2012-09-09 18:14:28
Ei pahemmin uudistuksia paitsi se että tää ilmapiiri kiekossa ois parempi varsinkin regeissä. Top-10 maalit takas! Ois myös parempi jos tänne ilmestys lisää pelaajia vaikka Aasiasta.
Anonymous
-1


Date: 2012-09-09 19:59:45
S.Koivu wrote:
Ei pahemmin uudistuksia paitsi se että tää ilmapiiri kiekossa ois parempi varsinkin regeissä. Top-10 maalit takas! Ois myös parempi jos tänne ilmestys lisää pelaajia vaikka Aasiasta.


Klaas :D
Trn
Los BombarderosDate: 2012-09-10 16:52:02
Edited: 2013-01-18 22:53:18
-
Trn
Los BombarderosDate: 2012-09-10 23:02:54
Edited: 2013-01-18 22:54:44
-
Falco
KuolemaDate: 2012-09-11 01:16:10
mikä sai sinut novicena kiinostumaan tähän huikeeseen peliin?

- Ylipäänsäkin koko jääkiekko on ollut aina minulle kaikki kaikessa. Olen aina liittynyt ja tehnyt kaikkea jääkiekkoon liittyvää, ja tämä ei ole poikkeus. Kiekon kautta olen löytänyt parhaan ystävän itselleni, ja siitä saan kiittää Jouko Pynnöstä. Kiitos, että kiekko on olemassa. En lopeta koskaan kiekkoa.

Mitä kiekossa ois muutettavaa (vanhoja asioita takas) tai parannettavaa?

- Jaa.. Eipä paljon muutettavaa. Tuo uusi versio kiekosta kokonaan pois, klassinen 2d on loistava. Kaikkea muutetaan, jokaisia sivustoja. Joidenkin on vaan hyvä pysyä samana. Toivon että kiekko pysyy tällaisena aina. Top-10 maalit voisi katsoa vaikka olisikin Kiekkoikkuna avattuna, ettei tarvitsisi sulkea kiekkoa.

Parannettavaa: Blacklistille jos laittaa niin silloin kyseisen pelaajan ip-osoitteelta ei voi lähettää viestejä kyseiselle pelaajalle. Tuokin on kyllä vähän avuton tuo ottelu-uudistus.
AnonymousDate: 2012-09-14 15:55:37
Edited: 2012-09-14 16:03:15
mikä sai sinut novicena kiinostumaan tähän huikeeseen peliin?
Kavereiden kanssa alotettiin kaikki yhtäaikaa pelaamaan Haraldia lukuunottamatta, joka oli jo vanha tekijä. Tuskinpa olisi ilman heitä jaksanu pelata ja kehittyä.


Mitä kiekossa ois muutettavaa (vanhoja asioita takas) tai parannettavaa? Moket sais ottaa kii etukulmaan kuljetukset. Alkaa aina kaamea vitutus, ku vastustajat tekevät sellasen maalin ja varsinkin 2v1 tilanteissa todella vaikea estää. Ja automaatti haastoon pitäis saada jäähyt.Autoplay/regit:
Eipä ole valitettavaa
brandy
GodsentDate: 2012-10-15 04:31:42
Edited: 2012-10-15 04:33:33
Bogdan wrote:

Ehkä sitä ei tarvitse poistaa, vaan muokata jotenkin. Ranking-lista pois tai tilastot pois tai jotain.


Ainoo kohta mist on eriävä mielipide itellä. Kyllä, se nimenomaan täytyisi poistaa. Enemmän väkee kiinnostaa varmaa alkaa pelaa joukkueissa, ainaki itteeni kiinnosti ku tän alotin. Kute sanoitki ni nehä vie pois ne värvätään kaikki -roomit. Itenki pakko myöntää et siel vaa alkaa omaaki päätä pipoo kiristää... "ap:ssa kuuntelet valopäiden vittuilua..."

E: Niin joo ja jos niit vanhoi kikkoi sais takasi (dinho etenki) kunha vaa ton vitoskikan sais ny heivattua mehtään... onkoha ees mahdollista se... tän pelin suola ei ollu realistisuus vaan just epärealistisuus.
Anonymous
+1


Date: 2012-10-15 10:45:18
Edited: 2012-10-15 10:53:02
Kiekko tuli tosiaan aikoinaan aloitettua kaverin vinkistä, ja siitä se sitten lähti. Beginnerhuoneesta regiin ja sieltä värvätäänkaikki-huoneeseen. Ja jos jotain syytä pitää veikata miksei enään asiat mene tuolla tavalla uusilla pelaajilla, niin veikkaisin että ongelmat piilevät jo siinä kun astuu itse sivustolle. Helvetisti mainoksia ja vanhalta näyttävä sivusto tuskin ainakaan edesauttaa rekisteröinti-päätöksessä.

Sitten yksi asia mikä itseäni vaivaa on toki kaikenlaisen mainonnan puuttuminen sekä ylläpidon aktiivisuuden puuttuminen täysin. Jos ylläpito olisi mukana esim liigatoiminnassa, tai järjestämässä jonkinlaisia "pyydä kaveri pelaan, voita pelimerkkejä"- systeemeitä, niin tuskin tulevaisuus sentään näin synkältä näyttäisi. Ja kertooko se jotain itse pelistä, jos suurin osa hyvistäkin uudistusehdotuksista menee suoraan roskakoriin, eikä käyttäjiä liiemmin kuunnella?

Fakta: jos jouko/mikko/jokumuu ei ota kunnolla tehtäväkseen kiekon markkinointia, niin tämä peli kaatuu viimeistään kahden vuoden päästä.


Editlisäys: uusille pelaajille mahdollisuus luoda oma joukkue ilmaiseksi (olettaen että ip:tä ei ole aikaisemmin käytetty kiekossa). Tällöin he pyytävät ystäviään aloittamaan kiekon, ja tulemaan joukkueeseensa pelaamaan. Ja tämä mahdollisuus olisi voimassa kaksi viikkoa nimimerkin rekisteröitymisestä. Siihen kylkeen vielä reippaasti mainostusta sosiaalisessa mediassa siitä että jengin luonti ilmaista, ja nykyiset kiekon pelaajat kommentoimaan päivitystä. Tuskin ainakaan mitään suurta menetystä kokeilusta kiekolle olisi, kun taas hyöty _voisi_ olla suht koht suurikin.
JuhanuhaDate: 2012-10-15 10:49:49
havoc wrote:
Jos ylläpito olisi mukana esim liigatoiminnassa, tai järjestämässä jonkinlaisia "pyydä kaveri pelaan, voita pelimerkkejä"- systeemeitä, niin tuskin tulevaisuus sentään näin synkältä näyttäisi.


Tuo muuten löytyy omista tiedoista kohdassa "kerro kaverille".

http://kiekko.tk/recommend.cws

Mutta joo, jokin kampanjakin voisi olla kohdillaan.
AnonymousDate: 2012-10-15 10:56:35
Edited: 2012-10-15 10:57:18
Juhanuha wrote:
havoc wrote:
Jos ylläpito olisi mukana esim liigatoiminnassa, tai järjestämässä jonkinlaisia "pyydä kaveri pelaan, voita pelimerkkejä"- systeemeitä, niin tuskin tulevaisuus sentään näin synkältä näyttäisi.


Tuo muuten löytyy omista tiedoista kohdassa "kerro kaverille".

http://kiekko.tk/recommend.cws

Mutta joo, jokin kampanjakin voisi olla kohdillaan.

Jonkinlaista pikkukisaa tuossa hainkin takaa, vaikkakin kyllä olin unohtanut koko "kerro kaverille"-kohdan. Tärkeintä asiassa nyt vaan ainakin omalla kohdallani olisi ylläpidon aktiivisuus, ja osoitus siitä että edes yrittävät saada tälle pelille lisäaikaa.
AnonymousDate: 2012-10-15 13:21:20
Tässä tällänen lista asioista mitkä näkisin, että kiekkoon tulisi tuoda takaisin /poistaa:

- ap ranking lista pois, tekee pelaamisesta liian tosista
- uusi client pois, karkottaa vaan pelaajia
- pelaajien asennemuutos, jokainen (etenkin minä :D) voi miettiä ennen suun avaamista, että hyötyykö siitä lopulta mitään? Tuskin se pekka98 oppii pelaamaan, vaikka sitä verbaalisesti rankaisisi.
- puskaradion kehittäminen, puhukaa kavereille pelistä ja houkutelkaa pelaamaan, esim. jos vaikka pikkuveljen tai serkun saa innostumaan pelistä, niin tämä luultavasti levittää tiedon pelistä kavereilleen jne.
- top-10 -maalit takasin
- joukkueiden karsiminen kiekkoliigasta (esim. puolet 2.divasta pois)
- kunnoituksen lisääminen toisia pelaajia kohtaan -> henkinen kasvu (koskee jälleen kerran allekirjoittanuttakin)

edittaan lisää ku kerkeen
Gerberos
AdoniksetDate: 2012-10-18 19:14:22
Mä en tiedä, enkä haluakkaan tietää kuinka paljon modeja tällä hetkellä on vahtimassa kanssapelaajien käyttäytymistä, mutta liian vähän niitä on. Suurin ongelma (omasta mielestä) on ehdottomasti näiden rääväsuiden määrä regeissä sekä autoplay huoneissa. Ei kukaan aloittelija jaksa kuunnella sitä jatkuvaa suun soittoa jos on vasta aloittanut pelin, eikä hänellä ole ennestään tuttua/ystävää, joka pelaisi kiekkoa ja pystyisi häntä opastamaan pelin saloihin.

Tietysti pelin kehittäminen eteenpäin ja olemattoman mainostuksen lisääminen auttaisi varmasti pelaajamäärän kasvuun. Kyllä niistä uusista pelaajista löytyy muutama jääräpää, joka ei muitten immeisten huuteluista välitä, vaan jatkaa pelaamistaan.
AnonymousDate: 2012-10-18 19:38:41
Kiekko.tk:lla ei ole tulevaisuutta
Pizza
Wild FrogsDate: 2012-10-19 02:38:48
Edited: 2016-08-29 18:55:03
-
AnonymousDate: 2012-10-19 03:09:13
Edited: 2012-10-19 03:13:36
Ikuinen ongelma tulee olemaan Autoplayn ranking lista. Sielä komeilee vaikka kuinka monen henkilön 2nimimerkkejä tai kavereita, jotka on lopettanu kiekon peluun kokonaan tai käyvät vain kerran kuukaudessa/vuodessa. Miksei tätä olla voitu tehdä vaikkapa tiimien ranking muotoon, että viikkoon pelannut henkilö jäisi listalta ja kylkeen samanlainen "Inactive Players". Ja jos haluaa takas listalle nii pitää pelaa vaikkapa 15min ap:ta.

Lisäksi vielä sanottava tästä Team Autoplaysta. Hieno uudistus, mutta ei poista ongelmaa 2nickailujen kanssa. Toki tälläset uber-kasisatashuntterit saatu kyseisellä järjestelmällä loppumaan. Mutta tosiaan, niitä 2nick tiimejä voi tehä aina uudestaan..

Ja toki poikkesin nyt aiheesta, mutta tämä on mielestäni suurin syy miksi näitä pelaajia ei lisäänny. Lisäksi nykyisten pelaajien asenne pelin pariin on suorastaan musertavaa. Etenkin ap:ssa. Ei toki kaikkien, mutta joka kulmalla niitäkin riittää.

E: Liigat voisi tosiaanki suhtautua käytäntöön, että otettaisiin kattoraja pelaajistossakin. Mikäli esimerkiksi: Kiekkoliigassa jatketaan noinkin monella tiimillä, mitä tiiviimpi/pienempi pakka = sitä laajemmalle alueelle saadaan pelaajia.
AnonymousDate: 2012-10-27 00:16:47
Edited: 2012-10-28 21:50:54
Betalar wrote:
Kiekko.tk:lla ei ole tulevaisuutta

lindroos
TeräsvillaDate: 2012-10-27 00:44:25
ootan sitä päivää ku joku jossain järjestää kiekko.tk lan tapahtuman ja palkintoina jotain muuta ku niitä ***** pelimerkkejä
YtseJam
Dream Theater
+1


Date: 2012-10-28 00:49:12
havoc wrote:
Kiekko tuli tosiaan aikoinaan aloitettua kaverin vinkistä, ja siitä se sitten lähti. Beginnerhuoneesta regiin ja sieltä värvätäänkaikki-huoneeseen.

Yksi pointti, jonka haluan tuoda esille tulee tässä: Entisaikaan oli helppoa päästä oravanpyörään mukaan esimerkiksi tätä kautta. Mutta kuten Bogdan tuossa jo ilmaisikin, pelaajat karkaavat töykeän ja mollaavan käytöksen takia. Regit vielä ymmärtää (noh, mitenkuten) jos jollain on huono päivä ja statsit = elämä. Mutta nämä BEGINNER-huoneet! Mitä on tapahtunut niille?
Se paikka, jossa uusien pelaajien tulisi saada ensimmäiset (ne tärkeät!) kokemukset kiekosta, on täysin saman (ellei jopa huolestuttavamman) ilmapiirin alaisena. Kokeneet pelaajat tulevat rekisteröimättömillä player-tunnuksilla tai kolmos-nelos-viitosnickeillään sooloamaan, kiusaamaan ja pilaamaan muiden pelejä. Tullaan mahtailemaan kuinka osataan jo jalkakynät sekä ilmaveivit ja näytetään kuinka pujotellaan aloittelijoiden läpi ja tehdään maali. Ja sitten kun ei onnistu niin suljetaan ja sama rata toistuu. Saatetaan toinen naurunalaiseksi kun ei osaa vielä mennä vaihtoon tai tulla sieltä. Kun toinen vasta opettelee että mitenkäs tämä ominaisuus nimeltä autopass toimii, ollaan jo huutelemassa että ***** noob painu meneen jos et osaa syöttää!

Onko ihme, jos kyseinen kaveri ei tule sivustolle uudestaan? Onko ihme, jos kokemattomat pelaajat valittavat, että ei saa kehittyä rauhassa? Tässä on mielestäni se suurin epäkohta kiekon aloittamisen suhteen. Kukaan nykyinen pelaaja ei tunnu näkevän sitä aloittelijan näkökulmasta:
Kokoajan kuulen vanhojen tuttujen lopettaneen kiekon, mutta kukaan tuttavuus ei ole kertonut aloittavansa kiekkoa. Moni muukin taitaa tunnistaa tämän tilanteen. Useimmiten kysyttäessä kuuluu se tavallinen lause: "Kokeilin kerran mutta se oli ihan paska peli, enkä ees osannu mitään." Tämä miete on iskostettu mieleen. Koska riittävän moni on sanonut kokeilukerralla, että olet noviisi etkä osaa mitään, tottakai ihminen mieltää asian niin. Tämä yhdistettynä siihen että joku toinen kikkailee läpi minkä kerkiää ja itse kun saa kiekon, menettää sen heti. Tässä kohtaa "konkari" naureskelee, mutta ei ymmärrä sitä millaisen fiiliksen saa aikaan ruudun toisella puolella. Kyllä, meitä on muitakin.

Joku viisas mies kerran sanoi: "Älä valita ongelmasta, vaan esitä ratkaisu." Tähän ongelmaan on erittäin vaikea keksiä ratkaisua muuta kuin muuttamalla oma asenne. Mikään rajoite ei estä beginneriin menemästä jos sinne haluaa. Joten ehdotankin jonkunnäköistä massatiedoitetta (esimerkiksi Joukolta tai Mikolta automaattisesti kaikille lähtevä note), jossa kehoitetaan ihmisiä harjoittelemaan regeissä tai autoplayssa heti kun kokevat olevansa siihen valmiita, jätetään begu niille ketkä haluavat yhdessä kehittyä alkutaipaleen ajan. Tämä viesti voisi esimerkiksi lähteä vain pro- ja elite-kokemustason omaaville tunnuksille, sillä he tuskin enää begua tarvitsevat. Täytyisi saada joku sanoma meidän kokeneiden keskuudessa liikkeelle, muutetaan asenne kerralla kuntoon.
Kyllä, tiedän että myös kiekon keski-ikä on mitä on, mutta ehkäpä nuoremman ikäpolven aikuistuminen voi alkaa muiden huomioon ottamisesta ja nenäänsä pidemmälle ajattelemisesta.

Kun beginner-huoneissa saadaan rauha maahan ja hyvä meininki päälle, kyllä se leviää sitten ajan mittaa regeihin ja autoplay-huoneisiin. Mutta jostain on lähdettävä liikkeelle.


tl;dr: vine off
AnonymousDate: 2012-10-28 02:10:37
Edited: 2012-10-28 02:10:51
YtseJam wrote:
havoc wrote:
Kiekko tuli tosiaan aikoinaan aloitettua kaverin vinkistä, ja siitä se sitten lähti. Beginnerhuoneesta regiin ja sieltä värvätäänkaikki-huoneeseen.

Yksi pointti, jonka haluan tuoda esille tulee tässä: Entisaikaan oli helppoa päästä oravanpyörään mukaan esimerkiksi tätä kautta. Mutta kuten Bogdan tuossa jo ilmaisikin, pelaajat karkaavat töykeän ja mollaavan käytöksen takia. Regit vielä ymmärtää (noh, mitenkuten) jos jollain on huono päivä ja statsit = elämä. Mutta nämä BEGINNER-huoneet! Mitä on tapahtunut niille?
Se paikka, jossa uusien pelaajien tulisi saada ensimmäiset (ne tärkeät!) kokemukset kiekosta, on täysin saman (ellei jopa huolestuttavamman) ilmapiirin alaisena. Kokeneet pelaajat tulevat rekisteröimättömillä player-tunnuksilla tai kolmos-nelos-viitosnickeillään sooloamaan, kiusaamaan ja pilaamaan muiden pelejä. Tullaan mahtailemaan kuinka osataan jo jalkakynät sekä ilmaveivit ja näytetään kuinka pujotellaan aloittelijoiden läpi ja tehdään maali. Ja sitten kun ei onnistu niin suljetaan ja sama rata toistuu. Saatetaan toinen naurunalaiseksi kun ei osaa vielä mennä vaihtoon tai tulla sieltä. Kun toinen vasta opettelee että mitenkäs tämä ominaisuus nimeltä autopass toimii, ollaan jo huutelemassa että ***** noob painu meneen jos et osaa syöttää!

Onko ihme, jos kyseinen kaveri ei tule sivustolle uudestaan? Onko ihme, jos kokemattomat pelaajat valittavat, että ei saa kehittyä rauhassa? Tässä on mielestäni se suurin epäkohta kiekon aloittamisen suhteen. Kukaan nykyinen pelaaja ei tunnu näkevän sitä aloittelijan näkökulmasta:
Kokoajan kuulen vanhojen tuttujen lopettaneen kiekon, mutta kukaan tuttavuus ei ole kertonut aloittavansa kiekkoa. Moni muukin taitaa tunnistaa tämän tilanteen. Useimmiten kysyttäessä kuuluu se tavallinen lause: "Kokeilin kerran mutta se oli ihan paska peli, enkä ees osannu mitään." Tämä miete on iskostettu mieleen. Koska riittävän moni on sanonut kokeilukerralla, että olet noviisi etkä osaa mitään, tottakai ihminen mieltää asian niin. Tämä yhdistettynä siihen että joku toinen kikkailee läpi minkä kerkiää ja itse kun saa kiekon, menettää sen heti. Tässä kohtaa "konkari" naureskelee, mutta ei ymmärrä sitä millaisen fiiliksen saa aikaan ruudun toisella puolella. Kyllä, meitä on muitakin.

Joku viisas mies kerran sanoi: "Älä valita ongelmasta, vaan esitä ratkaisu." Tähän ongelmaan on erittäin vaikea keksiä ratkaisua muuta kuin muuttamalla oma asenne. Mikään rajoite ei estä beginneriin menemästä jos sinne haluaa. Joten ehdotankin jonkunnäköistä massatiedoitetta (esimerkiksi Joukolta tai Mikolta automaattisesti kaikille lähtevä note), jossa kehoitetaan ihmisiä harjoittelemaan regeissä tai autoplayssa heti kun kokevat olevansa siihen valmiita, jätetään begu niille ketkä haluavat yhdessä kehittyä alkutaipaleen ajan. Tämä viesti voisi esimerkiksi lähteä vain pro- ja elite-kokemustason omaaville tunnuksille, sillä he tuskin enää begua tarvitsevat. Täytyisi saada joku sanoma meidän kokeneiden keskuudessa liikkeelle, muutetaan asenne kerralla kuntoon.
Kyllä, tiedän että myös kiekon keski-ikä on mitä on, mutta ehkäpä nuoremman ikäpolven aikuistuminen voi alkaa muiden huomioon ottamisesta ja nenäänsä pidemmälle ajattelemisesta.

Kun beginner-huoneissa saadaan rauha maahan ja hyvä meininki päälle, kyllä se leviää sitten ajan mittaa regeihin ja autoplay-huoneisiin. Mutta jostain on lähdettävä liikkeelle.


tl;dr: vine off^ Tämän tyyppisiä pelaajia kaivataan lisää, kuten YtseJam
juhopossu
käpärännäpätär a1Date: 2012-10-28 02:11:34
enköhän minä se ole ja käpärännäpätär a1
Mainos

Created by: Anonymous Created on: 2012-09-04 19:31:42 Read times: 58256
Pages: [1]   2   3   4   5   6   7   8