Foorumit

/kick-muutoksia
Created by: jouko Created on: 2006-04-03 11:46:48 Read times: 30665
jouko
Valmiusjoukot



Date: 2006-04-03 11:46:48
Edited: 2006-04-03 11:51:05
Training-huoneista häiriköiden poistaminen /kick-käskyllä lanseerattiin reilu vuosi sitten. Ideana oli, että ylläpitäjien tekemän valvonnan tarvetta voitaisiin vähentää antamalla pelaajille mahdollisuus itse poistaa häiriköijät pelistä.

Todellisuus oli kuitenkin se, että training-huoneista potkittiin yli tuhat pelaajaa päivässä. Ylenmääräisestä turhasta potkimisesta johtuen kick-oikeudet on poistettu melkein 1500 pelaajalta. Näyttää vahvasti siltä, että pistemetsästyksen keinoksi otettu /kick-käsky tuli suuremmaksi ongelmaksi kuin satunnaiset omien maalien tekijät ja muut häiriköt, joita varten käsky alunperin tehtiin. Häiriköiden "itsekontrollointi" ylläpitäjien valvonnan sijaan oli kaunis ajatus, mutta tämänhetkinen kiekko.tk:n käyttäjäkunta ei tunnu olevan valmis sellaisen toteuttamiseen.

Tilanteen korjaamiseksi on tehty seuraavia muutoksia:

    - /kick-käskyä ei voi enää käyttää training- tai pro-huoneissa
    - 30 sekunnin toimettomuus pelin aikana johtaa huoneesta poistamiseen
    - häiriköinnistä voi ilmoittaa moderaattoreille /report-käskyllä
    - moderaattorit voivat edelleen "mutettaa" häiriköitä, mutta mute-tila estää nyt myös training-huoneissa pelaamisen

Report-käsky toimii siis niin, että käskyn jälkeen kirjoitettu teksti ja sen kirjoittaja näkyy kaikille moderaattoreille. Häiriköinnin tapahtuessa pelaaja voi ilmoittaa valvojille siis esim. kirjoittamalla:

/report PeeloX tekee omia maaleja!

Tämän ilmoituksen näkevä moderaattori voi sitten tulla huoneeseen, todeta tapahtuneen ja asettaa häirikölle puhe- ja pelikiellon. Moderaattorien mahdollisuuksia määrätä kiellon kesto on lisätty; keston voi määrätä vapaasti 10 minuutista kahteen viikkoon.

Toivottavasti muutos vähentää pistekeinottelun ongelmia, eikä uusia ominaisuuksia käytetä väärin. Huom: älä "testaa" /report-käskyä, vaan käytä sitä ainoastaan selvissä väärinkäytöstilanteista. Turhasta käytöstä saa itse muten, mikä estää kyseisen käskyn jatkokäytön.
Mainos

Created by: jouko Created on: 2006-04-03 11:46:48 Read times: 30665