Foorumit

Avoin kirje Joukolle
Created by: Anonymous Created on: 2014-11-16 19:40:48 Read times: 16374
Anonymous



Date: 2014-11-16 19:40:48
Edited: 2015-06-29 22:01:36
-
Anonymous
-1


Date: 2014-11-16 22:57:41
:----------------Dd
Kamara
Löylynheittäjät
-2


Date: 2014-11-16 23:45:48
ite ehdotan tätä: menkää pelaa pihalle lätkää ja säbää ja fudist nii teist ei tuu samalaisii ku jlost :Dd
Jebsu
Nightmare



Date: 2014-11-17 11:09:03
"En tiedä miten asia on muilla paikkakunnilla, mutta etenkin Oulun seudulla salibandy on tietyllä tapaa noussut pelatuimmaksi lajiksi. "

Siitä syystä noussut pelatuimmaksi että varmaan sinä pelaat sitä?
En kyllä millään nää sitä että salibandy ois suositumpi kun lätkä, johan sen näkee pääsarjatason joukkueiden katsojaluvuista.
Anonymous



Date: 2014-11-17 13:06:04
Edited: 2014-11-17 13:11:15
Ensinnäkin, jääkiekko on suositumpaa kuin salibandy. Toiseksi, en näe mielekkäänä ajatella, että tämän pelin pelaamisen aloittamisella ja oikealla urheilulla olisi suurta yhteyttä? Eihän kiekko ole lopulta järin realistinen peli tai edes verrattavissa esim. mainitsemaasi NHL-pelisarjaan. En siis näe esittämiäsi syitä tippuneen pelaajamäärän perimmäisiksi ongelmiksi.

Siinä olet oikeassa että kiekon suosio on laskenut. Jokainen nykyisestä tilanteesta ymmärtävä tajuaa, että peli pysyy mielekkäänä todennäköisesti enää vain muutamia vuosia. Ongelman syykin on lopulta yksinkertainen: pelaajat aikuistuvat, eikä uusia tule.

Pelaajien aikuistuessa aika kiekolle luonnollisesti vähenee, jolloin myös oma pelillinen taso laskee. Tämä osaltaan puolestaan siirtää monet pelaamaan NHL:ää ym. konsolipelejä, joissa "pärjää" vaikka ei pelaisikaan päivittäin. Uuden sukupolven pelit eivät siis mielestäni ole _parempia_, vaikka niistä enemmän "tavaraa" löytyykin. Ne kuitenkin sopivat paremmin perheellisille, työssäkäyville ja muille joilla aikaa tietokoneen paukuttamiselle ei ole kuten ennen.

Pelaajien lopettaminen on kuitenkin luonnollista, enkä näe sitä ongelmana. Ongelma on enneminkin uusien pelaajien vähäisyys (kaikkihan tämän siis tietävät). Vika ei kuitenkaan mielestäni ole itse pelissä, vaan enneminkin markkinoinnin vähäisyydessä ja kiekon brändiarvon olemattomuudessa. Olet oikeassa, että kiekolla ei ole nuorten keskuudessa samanlaista asemaa kuin uuden sukupolven peleillä. Tässä kiekon ylläpito voi katsoa kiltisti peiliin; missä ovat olleet pyrkimykset kasvuun aggressiivisen markkinoinnin kautta? Tietenkään resurssit eivät ole samat kuin esim. EA:lla, mutta joskus pitäisi ottaa riskejä ja tähdätä kasvuun no matter what. Hyvä tietty huudella näin täältä ruudun toiselta puolelta.

Itse alotin aikoinaan pelaamaan koska kaverit pelasivat tätä peliä ja tehtiin niiden kanssa yhteinen joukkue. Siinä osoittautuu puskaradion ylivoimainen valta muihin viestimiin nähden. Kun kaveri suosittelee _ilmaista_ peliä, niin tulee sitä todennäköisesti ainakin koitettua. Vielä kun pelaamista jatketaan yhdessä omalla joukkueella, niin käyttäjä sitoutuu tiukemmin peliin ja jatkaminen on todennäköisempää.

Ongelmana tällä hetkellä uusien pelaajien kohdalla on vain kiekon nykyinen keskivertotaso. Peliä pelaavat tällä hetkellä aktiivisesti vain ne, joita se on jo pitkään kiinnostanut, ja jotka ovat uhranneet tälle paljon aikaa. Keskimääräinen pelillinen taso on todella korkea. Peliin voi olla äärimmäisen vaikea päästä mukaan, kun omissa soi ja tuntuu että ei tässä ole mitään järkeä. Kaikki haemme kuitenkin lopulta pelaamisesta onnistumisen tunteita. Ylläpidon tulisikin miettiä, että miten näiden tarjoaminen varmistettaisiin uusille pelaajille.

Mitään ei ole siis vielä menetetty. Tilanne on toki paha, mutta nousta voidaan. Keinoina nousulle näen itse markkinoinnin lisäämisen ja kehittämisen, puskaradioviestintään kannattamisen (palkintoa kavereille suosittelemisesta tms.) ja uusien pelaajien sitouttamisen lisäämisen, esim. team autoplayta uudistamalla (alle 1000 jengit eivät esim voisi saada yli 1150 rankkisia vastaan tms.). Liigat pitävät huolen, että vanhat jatkavat niin kauan kuin mahdollista. Aiemmin esitetty kommenti siitä, että kaikki eivät pääse pelaamaan liigaa on tässä mielessä toki relevantti. En kuitenkaan näe tarvetta uusille liigoille tms. Proleaguet ym. ovat tärkeitä organisaatioita ja tarjoavat mahdollisuuden pelaamiselle. Pieni kilpailu on myös aina hyvästä, sillä se varmistaa tehokkuuden.

Jumalaut mikä tarina viel sängys maatessa puhelimella, pahoittelut kirjotusvirheistä #nakkisormet#vainekonomijutut

Ps. Beta-kiekot sun muut unityt voi heivata mun mielestä jo menemään, resursseja on turha tässä vaiheessa tuhlata koko konseptin uudistamiseen, kun perimmäinen ongelma on markkinoinnissa, brändiarvossa ja peliyhteisön asenteessa uusia pelaajia kohtaan.

SOLUTION: Ylläpito ottaa ne supporter-rahat ym. pois näistä uusista pelialustoista sun muista ja pistää ne pelin markkinointiin. Kannattaa myös kysyä apua alan ammattilaisilta, jotka oikeasti tietävät miten tehdään tuotteesta HOT.
Anonymous



Date: 2014-11-17 13:48:58
Yhdyn tophamiin. Kiekon keskimääräinen taso on liian korkea uudelle pelaajalle.
myös konkareiden kielenkäyttö tulokkaita kohtaan on karmaisevaa. Se on kuin hyppy sähköaitaan. Jonkinlainen motivaattori kun tulokkaille keksitään ja kiekon yhteisöllisyys saataisiin asiallisemmaksi, moni 11-15 vuotias jääkiekkojuniori pääsiso toteuttamaan unelmaansa ja uusia s.s.k. maisia jengejä syntyisi! Tässä pelissä syötöt bugaa vähemmän kun nhl-15 pelissä jos peliä pelaa kahdestaan samasa joukuesa!

Anonymous



Date: 2014-11-17 15:23:48
Jebsu wrote:
"En tiedä miten asia on muilla paikkakunnilla, mutta etenkin Oulun seudulla salibandy on tietyllä tapaa noussut pelatuimmaksi lajiksi. "

Siitä syystä noussut pelatuimmaksi että varmaan sinä pelaat sitä?
En kyllä millään nää sitä että salibandy ois suositumpi kun lätkä, johan sen näkee pääsarjatason joukkueiden katsojaluvuista.
Kyllä, pelaan salibandya mutta myös jääkiekkoa aktiivisesti. Pääsarjatasojen katsojamääröillä ei käytännössä ole tekemistä lajin harrastajamäärille. Sinäkin varmaan joskus pyöräilet, mutta tuskin olet Tour de Helsingillä radan varrella seuraamassa kilpailua. Tai hiihto on yksi harrastetuimpia talviliikuntalajeja, mutta ei hiihtokisojen yleisömäärät ole mitään kovia lukemia. Lisäksi suuriosa katsojista on keski-ikäisiä tai vanhempia ihmisiä jääkiekkokatsomoissa ottamatta lukuun omanseuran junioreita.

Oletko käynyt katsomassa itse salibandyn pääsarjaottelua? Lähes kaikki katsojat ovat nuorempaa sukupolvea verrattuna lätkäkatsomoihin joten käytännössä matseissa käy jopa lähes sama määrä väkeä potentiaalista pelaajaväestöä. Anna yksi tilasto, jossa lätkä on salibandyä harrastetumpi laji Suomessa? Lajien hinnat mukaan ottaen salibandy.tk:n potentiaalinen pelaajapohja kasvaa entisestään.

Mutta kuten Topham mainitsi nämä ovat lähinnä sivuseikkoja. Ongelmat ovat muualla. Uuden pelin myötä kokeilijoita saataisi sankoin joukoin mukaan kerralla, jolloin olisi helpompaa saada puskaradio kulttuuri jälleen pyörimään. Samalla myös virheet tuotteen markkinoinnista voitaisi pyyhkiä ja aloittaa markkinoida tuotetta puhtaalta pöydältä.

Yhdyn Tophamiin puskaradion voimassa. Se on valtava. Käytännössä jouko on antanut markkinoinnin vastuun vain pelaajille ja nykyisin se näkyy pelaajamäärässä. Puskaradion kautta varmaan lähes jokainen on nykypelaajistakin tämän pelin pariin löytänyt. Mutta. Puskaradiota ja pelin viemistä nykyiselle nuorisolle on hyvin vaikea tehdä, kun ihmisten mielikuviin on vaipunut tästä pelistä kuva 10 vuotta vanhasta 2D tikku-ukko pelistä. Olen kokeillut kosiskella kokeilumielessä pelin pariin 15-18 vuotiaita kavereitani, mutta mielipide on ollut edellämainittu. Vanha tikku-ukko peli. Ei kiinnosta. Nykyistä tuotetta on erittäin hankala markkinoida, kun yhteisöllisyyttä ei saada mukaan.

Topham wrote:
Pelaajien aikuistuessa aika kiekolle luonnollisesti vähenee, jolloin myös oma pelillinen taso laskee. Tämä osaltaan puolestaan siirtää monet pelaamaan NHL:ää ym. konsolipelejä, joissa "pärjää" vaikka ei pelaisikaan päivittäin. Uuden sukupolven pelit eivät siis mielestäni ole _parempia_, vaikka niistä enemmän "tavaraa" löytyykin. Ne kuitenkin sopivat paremmin perheellisille, työssäkäyville ja muille joilla aikaa tietokoneen paukuttamiselle ei ole kuten ennen.


Uuden sukupolven pelit eivät ole mielestäsi parempia. Mutta nykynuorison mielestä ovat. Ainakin kiinnostavampia. Kyse ei ole aikuisten pelaajien lopettamisesta vaan uusien pelaajien tuomisesta pelin pariin. Todella todella harva nuori ihminen kiinnostuu tikku-ukko pelistä, kun markkinoinnilla ei saada luotua yhteisöllisyyden kuvaa. Kaverilta Hienompaa on Ultimate Teamissa vinguttaa iskän Visaa ja pelata Crosbyllä. Jos säkin kiinnostut uutena ihmisenä autopelistä, ei ensimäisenä tule mieleen kokeilla 2D peliä vaan jotain Gran Turismon tyyppistä peliä.


Peli on päässyt vaipumaan liian alas ja pikkuhiljaa lisääntyvällä markkinoinnilla ei saada massoja liikkelle samalla tavalla, kuin salibandy tk:lla. Pelin markkinointi olisi myös helpompaa, kun kilpailua ei ole säbäpelille. Nuorisossa lajilla on yllättävän isot harrastajamäärät, jotka esimerkiksi Jebsuakin taisi yllättää. Lisäksi markkinoinnin lisäämisellä kiekko.tk:ssa ei saataisi uusia pelaajia kuin satunnaisesti kokeilemaan muutamia kymmeniä joista kaikki kokevat muiden pelaajien tasonsa liian korkealle ja kokeilu loppuu. Valitettava tosiasia.
Anonymous



Date: 2014-11-17 16:37:29
Hyvä idea, tarkoitat tietenkin kokonaan uutta peliä? Ei siis alkuperäisen kiekon päälle? Jouko voisi vaihtaa "Socceracyn" tähän.
Anonymous



Date: 2014-11-17 17:13:20
Lepi wrote:
Hyvä idea, tarkoitat tietenkin kokonaan uutta peliä? Ei siis alkuperäisen kiekon päälle? Jouko voisi vaihtaa "Socceracyn" tähän.

Uusi peli Socceracyn tapaan, mutta onhan sekin tehty kiekon pohjalta.
Anonymous



Date: 2014-11-17 22:48:42
Avausviestin kirjoittaja taisi unohtaa kiekosta sellaisen pienen elementin kuin "jää". Salibandyn muovimatolla pelaajat ei voi liukua samalla tapaa kuin kiekossa vaan "fysiikkamoottori" menisi aivan uusiksi ja kyseessä olisi sen jälkeen täysin eri peli. Kiekon suosio perustuu juuri tuohon nopeuteen ja siihen, että "learning curve" on huomattavasti suurempi koska pelaajaa luistimet jalassa on vaikeampi hallita kuin socceracyn taapertajia nurmella.
RikuHahl



Date: 2014-11-18 03:03:18
MISSÄ ON KIEKKO.TEEKOO PIPOT JA HUPPARIT JOILLA SAATAISIIN MAINOSTA PELILLE SEKÄ RAHAA JOKKELLE!!!!!!!
Anonymous



Date: 2014-11-18 10:52:15
RikuHahl wrote:
MISSÄ ON KIEKKO.TEEKOO PIPOT JA HUPPARIT JOILLA SAATAISIIN MAINOSTA PELILLE SEKÄ RAHAA JOKKELLE!!!!!!!

devil
Kaatopaikka



Date: 2014-11-18 12:34:19
Edited: 2014-11-18 12:55:09
Jebsu wrote:
"En tiedä miten asia on muilla paikkakunnilla, mutta etenkin Oulun seudulla salibandy on tietyllä tapaa noussut pelatuimmaksi lajiksi. "

Siitä syystä noussut pelatuimmaksi että varmaan sinä pelaat sitä?
En kyllä millään nää sitä että salibandy ois suositumpi kun lätkä, johan sen näkee pääsarjatason joukkueiden katsojaluvuista.


Komppaan jebsteriä, oulun alueella(KAAN!) ei todellakaan salibandy ole pelatuin laji saatikka sitten seuratuin laji.

pientä tilastoa asiasta, alla Suomen rekisteröityneet pelaajat kustakin lajista

jääkiekko: 67 336 (wikipedia)
salibandy: noin 45 000 (wikipedia)

yleisökeskiarvot

jääkiekko (koko SM-liiga): 4850
salibandy (pelkkä SPV, suurimman yleisökeskiarvon omaava): 1444

ps. Jalkapallo on kuningas_laji

sika kiittää ja kuittaa
Korpasd
Wanhainkodin Munkki



Date: 2014-11-23 23:55:53
ei herranjumala sentään
joni
Kouvola Sabres



Date: 2014-11-24 05:51:33
Kissa pöydälle: pelin muuttaminen frisbee golf muotoon. Minun kaveripiirissä tämä on ainakin paljon suositumpaa kun lätkä!!

Eikös Joska tai joku kiekon pelaaja työstä jo salibandystä tehtyä nettipeliä?
Anonymous



Date: 2014-11-24 09:11:14
KAAATUUUUUUUU
Anonymous



Date: 2014-11-24 12:27:44
Täällä päin ei ole edes jalkapallo tai jääkiekko kerhoja koska kaikki kulkee säbäs.
Anonymous



Date: 2014-11-24 12:34:32
Niitä jääkiekko pelejä on jo jokapuolella ja se voi olla yksi syy siihen miksi kiekossa ei pelata. Salibandy pelinä saattaisi lisätä myös oikean salibandyn kiinnostusta. Suosittelen Jouko että edes kokeilisit pari kuukautta ylläpitää säbäversiota. Ja sivupohja voisi olla sama kuin kiekossa mutta eri bannerit ja teemaväri Jade? Voisin mielelläni avustaa grafiikassa jos kiinnostaa.
Anonymous
+1


Date: 2014-11-24 14:39:30
Jarno wrote:
Niitä jääkiekko pelejä on jo jokapuolella ja se voi olla yksi syy siihen miksi kiekossa ei pelata. Salibandy pelinä saattaisi lisätä myös oikean salibandyn kiinnostusta. Suosittelen Jouko että edes kokeilisit pari kuukautta ylläpitää säbäversiota. Ja sivupohja voisi olla sama kuin kiekossa mutta eri bannerit ja teemaväri Jade? Voisin mielelläni avustaa grafiikassa jos kiinnostaa.

Ei säbää oo tulossa, turha sun joka topicissa sitä pyytää.
Anonymous



Date: 2014-11-25 05:14:43
Kissa pöydälle: Pelin muuttaminen jalkapallon muotoon. Laji kovassa nousussa niin suomalaisessa kuin afrikkalaisessa liikuntakulttuurissa. Tähän vielä lajin halpuus harrastaa joten he ehkäpä valitsevat mielummin jalkapallon kuin jääkiekon. Joilla ei ehkä ihan kaikilla uusinta xboxia ole. Lisäksi kilpailija pelejä ei markkinoilta löydy.
Mainos

Created by: Anonymous Created on: 2014-11-16 19:40:48 Read times: 16374