Foorumit

Muistoja Kiekkoliigan 10v taipaleelta
Created by: Oly Created on: 2014-03-26 22:13:24 Read times: 24584
Oly
Teräskiekko
+1


Date: 2014-03-26 22:13:24
Edited: 2014-03-26 22:18:25
Parin tunnin päästä vaihtuu päivä ja on kulunut 10 vuotta Kiekkoliigan perustamisesta! Miettikää, ehkä juuri sinäkin 10 vuotias nykymaailman lapsi saatat olla syntynyt juuri noihin aikoihin, kun eräs vanhemman, voisi sanoa jopa aiemman sukupolven edustaja päätti perustaa kiekko.tk:n ensimmäisen liigan: Kiekkoliigan. Poro24:lle kiitokset mutta onhan ympärillä ollut muitakin merkittäviä vaikuttajia, faneja, sivusta seuraajia ja ennen kaikkea tärkeimpinä itse pelaajat, jotka ovat treenanneet itsensä sille tasolle, että ovat päässeet pelaamaan kiekko.tk:n arvostetuimpaan liigaan joko ylimmälle sarjaportaalle tai hieman alemmille divariportaille. Niitä henkilöjä on satoja satoja! Ja pelattuja pelejä tuhanseja! 27.3.2004 kirjataan historian paaluun eräänä virstanpylväänä. Silloin se ei sitä ehkä vielä ollut, mutta nyt kymmenen vuotta myöhemmin sitä sellaisena voidaan pitää.

Nyt on aika muistella mitä näiden kymmenen vuoden sisälle on mahtunut. Lukemattomia tuskankyyneleitä, välinpitämättömiä, ylimielisiä, kehuvia, ratkiriemukkaita ja hauskoja kommentteja, voitontuuletuksia, rikki menneitä hiiriä ja mitä kaikkea. Olkaa hyvät. Estradi on teidän hyvät kiekkoliigassa pelanneet tai vaikka sivusta seuranneetkin ja tunteella mukana eläneet. Mikä oli huikein peli, kausi, ajanjakso, pelaaja, valmentaja, omalla persoonallaan tai tyylillään muistettava pelaaja, huikein värikkäin kamalin oudoin tehokkain joukkue tms. Kaikki kommentointi vapaa mihin vain kiekkoliigan taipaleeseen liittyen. Toivottavasti juhlan kunniaksi saadaan kunnon muistelmat :)

Eli vielä lyhyesti: muistellaanpa Kliigan 10v taivalta, mitä kaikkea?

Hyvät kesänodottelut teille! Itselleni reservin aurinko ei lämmitä vielä hetkeen! -Oly
RikuHahl
-3, kielenkäyttö/roskaa


Date: 2014-03-26 23:01:50
täys farssi
Anonymous



Date: 2014-03-26 23:24:58
Oma kiekkoliigataipale ei ihan 10 vuotta ole kestänyt, vain murto-osan tästä. Joka tapauksessa kaudet goatse poijissa ovat olleet hienoja ja sitä kautta olen saanut kokea hienoja ja vähän vähemmän hienoja hetkiä, joita voi tosin jo näin jälkikäteen miettiä hymy kasvoilla.

Lähin miettiin, mitä kaikkea sitä onkaan sattunut ja mieleen juolahti eräs Aivan Karsea Teurastus, kirjaimellisesti Painajaismainen. Ensimmäisellä divarikaudella, goatse poijat koki teurastuksen Nightmarelta, painajaiselta käsittämättömin luvuin 24-1. Ottelun tiimellyksessä katsojalukukin nousi koviin lukemiin, lähemmäs 100 silmäpariin. Voivoi sitä häpeän, v*tutuksen ja sekasorron määrää. Kautta aikain taitaa jäädä pahimpien murskausten joukkoon. Harmi, että olin väärällä puolella tekemässä kyseistä historiaa.
KARHU
Wanhainkodin Munkki



Date: 2014-03-26 23:43:40
Edited: 2014-03-26 23:46:57
muistan kyl yhen hauskan jutun, tehtiin RikuHahlin kans molemmat hattutemppu samas pelis
Anonymous



Date: 2014-03-27 00:23:02
onnee!
Ratakses
Anaheim Mighty Ducks



Date: 2014-03-27 00:43:26
http://kiekkoliiga.net/tilastot/?tilasto=pudotuspelit&id=400&kausi=21

#nevöföget
Anonymous



Date: 2014-03-27 00:46:31
2005-2006 oli mukavaa semi-nyyppänä seurailla isojen poikien pelejä. Omat ensimmäiset kliiga-pelit on vuodelta 2009. Hienoja muistoja.
Fice
Seattle Roosters



Date: 2014-03-27 03:50:59
Edited: 2014-03-27 03:51:13
Aloittaessani 2004 minulla ei ollut mitään käsitystä mistään Kiekkoliigasta. Vasta seuraavan vuoden keväällä aloin huomaamaan erikoisia Kiekkoliiga-nimisiä huoneita. Pikkuhiljaa amatööripiirejä kierrellessä taitotaso ja kunnianhimo kasvoi niin suureksi, että keväällä '06 aukesi näytön paikka 2. Divariin hakevaan Voodoo Peopleen. Ensimmäinen ja samalla viimeinen karsintamatsini oli voitto Hc Tylykoneesta lukemin 2-0.

Neljä vuotta myöhemmin huippujoukkueissa pelatessani katseeni osui samaiseen Voodoo Peopleen, joka vaikutti olevan aivan hajoamisen partaalla. Halusin hyvittää aikaisemman takinkääntämiseni tätä hienoa joukkuetta kohtaan, joten tilaisuuden auetessa liityin joukkueeseen.

Neljä vuotta myöhemmin olemme tässä hetkessä, jossa "hyvitykseni" on paisunut Voodoo-paidan ylpeään kantamiseen jo yli 300:ssa Kiekkoliigan alaisessa ottelussa, joista tuloksena 3 Kiekkoliigan mestaruutta.
Spears
Bull's Hit



Date: 2014-03-27 11:27:18
Kiekkoon kun ilmestyin 2006 niin silloin ei ollut edes mitään tietoa mistään Kiekkoliigasta. Peli näytti hauskalta mutta kuvitelmani oli vain tiimipelit ja regihuoneet. 2007 pääsinkin sitten Frankfurt Lionsissa pelaamaan FNHL (Finnish National Hockey League)- liigassa pelejä ja luulin, että tämäkö on se kiekkoa mullistava liigapelailu, kunnes sitten vahingossa eksyin kiekon etusivun kautta Kiekkoliigan sivuille. Merkkasin välittömästi tavoitteekseni päästä pelaamaan kyseistä liigaa edes jollain sarjatasolla joita oli silloin kolme (Liiga, 1.divari, 2.divari).

Taso oli silloin aivan järkyttävän kova. Jo silloin nykyisiä huippujengejä pelasivat "vaan" kakkosta. Tähtäin oli tietysti nousta mahdollisimman nopeasti huipulle ja saada se nimi näkymään siellä Kiekkoliigan tilastoissa. Enään ei kiinnostanut mikään FNHL vaan pelejä aloin seuraamaan aktiivisesti kun niitä sattui silmällä näkemään tuolta public osiosta. Oli silmiä hivelevää nähdä, kun sen aikaset tähdet heittivät uskomattoman hienoja syöttökuvioita ja kaukolaukauksilla maaleja sekä vielä heillä näytti olevan oikeasti jotain ideaa, että miten tätä peliä pelataan ja millä tavoin saadaan vastustajan puolustus kebabkioskille.

2009 sain sitten "unelmani" viimein toteen kun kolme kautta suositussa SHLssä pelailun jälkeen Team SaHaRa päätti hakea Kiekkoliigan ympyröihin menestyskauden jälkeen. Pääsyä karsintoihin oli odotettu sormet syyhyten mutta suurena pommina tuli se, että silloisella kaudella karsintoja ei järjestetty vaan hakijoista valitut pääsivät suoraan Divariin. Tuolle kaudelle (2/09) tehtiin vielä sellainen muutos, että Divarit yhdistettiin yhdeksi ainoaksi. Pääsin siis suoraan toiseksi korkeimmalle tasolle ja kyllähän sitä oli onnensa huipulla. Nyt ne tosipelit vasta alkoivat ja aloin ymmärtää, että jotain on tehty oikeasti oikein. Monen monta peliä katsoneena seurasin kärkijoukkueiden pelejä ja yritin opetella huippupuolustajien pelitapaa. Se fiilis oli mahtava kun pääsi heiluttelemaan kursoria keltanokkana isoissa ympyröissä.

2011 toteutui sitten toinen tavoite, kun minut bongattiin tuolloisen OHL-liigan johtokunnasta ja kyseltiin toimihaluja olla yksi Kiekkoliigan johtokunnan jäsenistä. Vastaus oli välittömästi Kyllä. Uusiin toimintatapoihin tutustuminen vei oman aikansa mutta pidän omalla asteikolla korkealla sitä, että voin olla 1 niistä henkilöistä jotka pyörittävät tätä mahdollisuutta kiekossa. Hetkeäkään en ole katunut olla mukana johtokunnassa. On oikeastaan kiva, kun voi auttaa muita kanssapelaajia niillä alueilla joista he eivät selviä ilman Meitä. On hienoa kun tämä yhteisö on ollut pystyssä lähes koko kiekko.tkn olemassa oloajan. Huhujen mukaan monet pelaavat tätä peliä enään vain Liigakiekkoilun toivossa.

Viimeisen tavoitteeni sain vielä survottua läpi kaudella 2/13 kun pääsin oikeasti pelaamaan sitä kovinta sarjatasoa eli Liigaa. Tuloksena oli kyllä tippuminen Divariin mutta näitä kokemuksia ja saavutuksia minulta ei enään voi viedä pois. Kiitos Poro24:selle joka perusti tämän Liigan, olet hieno mies -b. Kiitos kaikille muillekin johtokuntalaisille jotka ovat jaksaneet vapaaehtoisina jatkaa Kiekkoliigan kulkua!

Onneksi olkoon Kiekkoliiga!
Anonymous



Date: 2014-03-27 13:35:30
Onnea Kiekkoliiga! 10 vuotta se on pitkä aika.. Siihen mahtuu hikeä, verta ja ehkä jopa kyyneleitä.
Salonen
Kalma HC



Date: 2014-03-27 15:19:24
Edited: 2017-02-04 11:41:03
lol
Kytis-
Noble Descent



Date: 2014-03-27 21:52:28
Huikein Kiekkoliiga-matsi on vuodelta nakki ja kivi (oisko ollu jotain 2005 tai 2006?)

Vietin kosteaa iltaa jossain päin ja sieltä sitten aamuyöstä palatessani kotiin tietysti kiekko päälle. Siellä tuli perinteisessä yöregissä sitten heitettyä normaalin porukan kanssa läppää. Kännissä tietysti tulee parhaat ideat ja siinä tuumittiinkin Tump3lon kanssa että voitas vaikka jatkaa heti siitä seuraavaan päivään kun on hyvät meiningit alla. Aurinko jo paistoi ja meikäläinen pakkasi läppärin ja treffattiin Tump3n kanssa H:gin rautatientorilla josta mentiin Espalle istumaan ja juomaan kaljaa. Kännykän kautta nettiyhteys päälle ja pelattiin kikeä espalla kaljaa juoden, huikeeta settiä (sillon se kännykkänetti ei ollut ihan niin selvä juttu kuin nykyään).

Siinähän meni ihan kivasti koko päivä, ja homma jatkui ja mukaan tuli vielä muitakin kikettäjiä, en kyllä muista millään ketä oli, He-Man taisi olla yksi. Päivä jatkui pitkälle iltaa ja kun _SUHTEELLISEN_ tinassa siinä alkoi olemaan ilman unia ja parin vuorokauden tinttaamisen jälkeen, alkoi "nukkumatti" tulemaan joskus iltasella jo. Muut kaverit jo lähti kotia kohti ja itse olin jotakuinkin sammumispisteessä, pyörähdin kuitenkin vielä kikessä, kiekkonarkkari kun olin, ja katsoin ketäs siellä olis. No silloisen tiimin (Kiekko-Hobiitit) porukkaa oli paikalla ja kuulemma piti pelata Kiekkoliiga matsia tai tulee rankkua. Yritin kovasti selittää että oon tintannut perjantai-aamusta asti (oli sunnuntai-ilta) satunnaisesti puolen tunnin unilla ja nettiyhteytenäkin on vaan kännykkä (pingit nelinumeroisia). Ei kuulemma käynyt selitykseksi ja pakko oli pelata tai saisin kenkää tiimistä (rento meininki!). No siinähän sitten pelattiin, turpaan tuli jotainkymmentä-nolla, koko matsista en tajunnut mitään kun ukot meni vaan seinistä läpi ja parempi oli juoda sitä kaljaa lisää ja heittää läppää. Loppuen lopuksi tuo koko matsi sitten mitätöitiin kun olisi vääristänyt liikaa pistepörssejä ym, ihme perseilyä.

No kivaa oli kuitenkin. Kaikkea hölmöä sitä nuoruudessa onkin tullut tehtyä.

Anonymous



Date: 2014-03-27 23:19:41
Onneksi olkoon Kiekkoliikalle, hienoa duunia deedde omalla vapaa-ajallanne! ; kiidos polo24,kydis,sedienid,vised ym - Ei Daasalle midään.
Anonymous



Date: 2014-04-01 07:13:04
http://kiekkoliiga.net/tilastot/?tilasto=ottelu&id=6494&kausi=16

toi matsi jäänyt mieleen, pelattiin hyvä dl-päivä ja tossa poffi-viivan tuntumassa oli aika tiukkaa. oltiin kybänä ennen vikaa peliä, voitolla ysisija ja varma sarjapaikka. poffeihin vähintään 4 maalin voitto... vähän huonot oddsit oli. "05:14 1-5 Peyja (Nikosso,tikru2)" yeep.


8.HC RoikkuLämy 14p 36-53 maaliero -17
----
9.HIFK 14p 52-70 -18
----
10. Laitataklaus 14p 50-71 -21


-> LT karsintoihin ottaa dunkkuu Nightmarelta, mikä oli ihan oikein niille.
HIFKistä olin siirtynyt edellisellä kaudella kauheella kohusiirrolla joten oli kiva kuittailla Turhikselle ja muille.

Parhaat muistot on HIFKin ajalta, sillon kun vielä naposteli kaikkia. Mulla on kauhee rekordi peleissä joko HIFKiä tai Druryy/Herraa vastaan kiekkoliigassa. kävin ounaa, psyykkasin kaverit eka paskaks. esim:
http://kiekkoliiga.net/tilastot/?tilasto=ottelu&id=6375&kausi=16

mentaalinen sodankäynti oli vahvaa kuten Turhiksen rapsa todistaa:
http://kiekkoliiga.net/tilastot/?tilasto=ottelu&id=13672&kausi=26

myös hauska kun kävin painaa tasotuksen joukkolagin aikana, Herraa vitutti:http://kiekkoliiga.net/tilastot/?tilasto=ottelu&id=12316&kausi =25

http://www.youtube.com/watch?v=FbUPu1KgyNM
kiekkoliigalta videoo divakarsinnoista 2007, oli kovatasoinen kakeliiga 2 div. myöten. sopivasti kun kamerat paikalla niin tunnettuna maalintekijänä heitin hatut. hävittiin sarja vielä, mut hyvä nostalgiapätkä. näitä tubes muitakin.
 
Oshie74
Mökkitie



Date: 2014-04-04 20:07:56
Edited: 2015-02-27 10:22:35
http://kiekkoliiga.net/tilastot/?tilasto=ottelu&id=15709&kausi=28
Ensimmäinen kiekkoliiga ottelu, jossa samalla myös uran ensimmäinen ja mahdollisesti toiseksiviimeinen Kiekkoliiga osuma. Maali tuli Samsonovin syötöstä, joka oli myös hänen 500. tehopiste Kiekkoliigassa.
On erittäin typerää spekuloida sillä, mihin Metallurg Magnitogork olisi päässyt Samsonovin kanssa. Mies olisi todennäköisesti lopettanut uransa Metallurgissa moninkertaisena Kiekkoliigan mestarina ja maalipörssin voittajana. Metallurg Magnitogorskista olisi saattanut tulla 2010-luvun dynastia, mutta se on vain jossittelua.
Niin suuri rooli Samsonovin pelipanoksella kuitenkin oli, että spekulaatio on perusteltua. Häntä parempaa ja tehokkaampaa hyökkääjää ei Kiekkoliigassa ole joulun 2013 jälkeen ollut ja se on suurin ongelma, mikä Kiekkoliigaa ja Metallurg Magnitogorskia on vaivannut.

Tärkeä tieto on se, että Metallurg Magnitogorsk ei ole lopettanut taisteluaan. Viimeisen vuoden joukkue on taistellut itseään vastaan. Kaikesta traagisuudesta huolimatta, Metallurg -junan on edelleen mentävä eteenpäin.

Kaikista tärkein tieto meille kaikille on kuitenkin se, että Samsonov voi tällähetkellä hyvin.
Ja se asia on arvokkaampi, kuin yksikään ylimääräinen Kiekkoliiga mestaruus.
Daasaman
Voodoo People



Date: 2014-04-09 17:05:23
Beyonce wrote:
Onneksi olkoon Kiekkoliikalle, hienoa duunia deedde omalla vapaa-ajallanne! ; kiidos polo24,kydis,sedienid,vised ym - Ei Daasalle midään.

Harmi :(

Itsekin aloitin kiekon pelaamisen marraskuun ensimmäinen päivä vuonna 2004 ja siitä lähtien aktiivisesti tätä peliä pelannut. 2005 tuli tietoisuuteeni, että on olemassa liiga nimeltä Kiekkoliiga. Tietenkin yritin päästä pelaamaan sinne mahdollisimman nopeasti, vaikka taidot eivät riittäneetkään.

vuonna 2008 sadan vanhan joukkueen jälkeen pääsin "hätävärvinä" Habsin kokoonpanoon pelaamaan 1. Divaria, joka oli silloinkin hyvin iso asia minulle. Käsi tärräsi niissä seitsemässä pelissä mitä runkosarjan loppuun pääsin pelaamaan. Tehot 5+1. Sitten menin ottamaan pelikieltoa, kun menin 2. nickillä toiseen Kiekkoliigajengiin. Sääntöjä en silloin vielä kunnolla tiennyt.

Pari vuotta sen jälkeen alkoikin minulla 1. Divarin koluaminen oikein kunnolla. Ensin vuosi Sulttaaneissa, jonka jälkeen Helsingin Jokereilla, jonka päävastuuhenkilönä toimin sen 2 vuotta. Liigaan oli tavoite päästä ja 4 kertaa Liigakarsintoihinkin päästiin, joka kerta pudottiin. 5. kerta Jokereilla noustiin viimeinkin Liigaan, tiukan karsinnan jälkeen.
Tämä lehdistötiedote kertookin olennaisen siitä jännityksestä, mikä oli.

http://kiekkoliiga.net/tilastot/?tilasto=lehdisto&id=84&auki=1244&kaus i=25

Armeija ja muutto kämppään, jossa nettiä ei ollut, sekoitti pelaamiset 1 ja puoleksi vuodeksi, mutta nyt olen taas päässyt pelaamaan. Nykyään Voodoo Peoplessa Liigaa ja sen mestaruuden toivon vielä saavani joku päivä. Parasta oli myös, kun minut otettiin Kiekkoliiga johtokuntaan mukaan.


Mainos

Created by: Oly Created on: 2014-03-26 22:13:24 Read times: 24584