Foorumit

Vaadittavat uudistukset
Created by: Anonymous Created on: 2013-05-24 01:17:20 Read times: 16183
Anonymous



Date: 2013-05-24 01:17:20
Arvoisa kiekkokansa,

Seuraava on ainoastaan minun oma näkemys uudistuksista, jotka kiekko.tk vaatii saadakseen mahdollisuuden nousta vanhaan loistoonsa. Osa on hyvinkin radikaaleja, mutta mielestäni tarpeellisia. Mielipiteitä on varmasti monenlaisia ja kovimmat pelaajat tulevat luultavasti olemaan jyrkästikin erimieltä. En itse koskaan noussut kovaksi pelaajaksi vaikka muutaman vuoden keskinkertaisena häseltäjänä pelailinkin. Nyt viime aikoina pitkän tauon jälkeen näen kiekon jälleen aloittelijan näkökulmasta. Ei hyvältä näytä. Sitten asiaan...

1. Kiekon ilmapiiristä täytyy tehdä parempi. Toki monenlaista ruikuttajaa on ollut läpi kiekon historian, mutta nykyään ilmapiiri on paikoin hyvinkin kireä. Eräät suuret syylliset siihen ovat autoplayn tähdet ja plus/miinus -tilastot. Siksipä autoplayn tähdistä olisi hyvä luopua kokonaan. Mahdollisesti kuitenkin top50-lista voitaisiin säilyttää, jotta kovimmille pelaajille olisi hieman lisää sisältöä peleissä. Ja olisi aloittelijoillekin sankareita joiden joukkoon olisi kiva kohota.

2. Autoplayn tähtien lisäksi myös plus/miinus -tilastoista tulisi luopua. Ne aiheuttavat useille pelaajille, varsinkin nuorille (joissa se tulevaisuus on) liikaa ahdistusta. Toki ne tuovat suurta jännitystä peliin, mutta toisaalta tuhoavat rennon ilmapiirin, joka autoplay-huoneissa, regeissä ja harjoitusotteluissa voisi olla. Beginner-huoneethan ovat alunperin tähän tarkoitukseen tehty, mutta ne eivät ole toimineet oikeasti pitkään aikaan. Siellä pyörii enintään pari aitoa aloittelijaa joidenkin höntsäilevien normipelaajien seassa. Aloittelijat tuskin pääsevät kiekkoon koskemaankaan, ja aina kun joku menettää kiekon siirtyy hän toiseen huoneeseen. Mielestäni plus/miinus -tilastot voisi jatkossa olla vain liigojen juttu. Olisi sitten niille korkeammalle tavoitteleville aloittelijoillekin joku porkkana odottamassa siellä liigamaailmassa kunhan sinne asti kehittyy. Pääsisi lopulta pelamaan kunnolla tilastoista. Maalit ja syötöt kuitenkin tulee säilyttää normaalisti. Aloittelijan on kiva seurata kun statsit kasvaa hiljalleen. Ja sitten kun ei ole valtavaa määrää miinuksia heti ekalla viikolla niin kiinnostuskin voi säilyä paremmin.

3. Team autoplay ei toimi nyt niin kuin sen piti. Se toimii sen sijaan päinvastoin. Tarkoitus oli, että huonommat joukkueet löytäisivät itselleen tasoistaan vastustajaa automaattisesti ja samalla pitkään pelejä odottelevat huippupelaajat löytäisivät vihdoin vastustajia. Nyt kuitenkin tilanne on se, että team autoplay vie kaiken mielenkiinnon heikommilta joukkueilta. Luultavasti uudistus tuli liian myöhään, sillä kiekossa ei enää ole paljoa näitä aloittelijoita. Se tarkoittaa sitä, että kun uusi joukkue perustetaan, heille ei löydy oikeasti tasoistaan vastustajaa vaan vastaan asettuu joku jo pitkään olemassa ollut tasokas joukkue. Vaikka aina väitetään, että kovat pelit kehittävät, niin ei se kuitenkaan ole paras tie tutustua tähän peliin. Mukavintahan tässä on juuri se oman joukkueen kasaaminen ja sillä pelaaminen, mutta se ilo viedään heti kun kärkijengit käyvät muutaman kerran lyömässä luun kurkkuun 12-0. En ole aivan varma toimisiko tämä, mutta ehdotan, että team autoplay voisi toimia tasavertaisena vanhan systeemin rinnalla. Voi olla, että team autoplayta ei enää käytettäisi ja kärkijoukkueet jäisivät ilman vastustajaa. Toisaalta taas voi olla, että kärkijoukkueet saisivat pelailtua tasaisia otteluita keskenään samalla kun uudet joukkueet voivat haastaa itselleen mieluisampia vastustajia. Tämä olisi mielestäni kokeilun arvoista.

4. Kiekossa on kesän jälkeen kolme liigaa. Kiekkoliiga, Hoki-liiga sekä Hokisarjan ja Suomiliigan fuusio Eliittiliiga. Kaikkien näiden toiminta on yhä melko hyvällä mallilla vaikka kiekko onkin mennyt jo pitkään alamäkeen. Mutta se tässä on hassua, että vaikka liigat ovat jo pitkään tehneet erittäin tärkeää työtä koko kiekon kannalta, ei liigatoiminta ole päässyt kunnolla esille sivuilla. Kyllähän tuossa linkkiboksissa silloin tällöin jonkun liigan nimi vilahtaa ja foorumeilla on karsintahakutopicceja, mutta mielestäni kiekko.tk voisi tulla hieman vastaan liigoja. Tämä luultavasti vaatisi sitä, että kiekossa olisi vain yksi suuri liiga, joka voisi toisaalta johtaa monenlaisiin epätoivottuihin tuloksiin. En tiedä vielä mikä olisi se paras tapa toimia, mutta kaikesta huolimatta kiekon pitäisi hieman enemmän lähteä yhteistyöhön liigatoiminnan kanssa.

Lopuksi vielä uudesta appletista sen verran, että se on hieno. Ja siinä on monia loistavia ominaisuuksia. Monet eivät kuitenkaan tykkää siitä joko sen takia miltä se näyttää tai sen takia miltä se tuntuu. Itse en ole riittävästi pelannut uudella, jotta voisin kertoa varmuudella sen hyvyydestä/huonoudesta. Uskon kuitenkin, että mahdollinen kiekon uusi aikakausi on ihan hyvä rakentaa uudella ilmeellä ja siksi uutta ei pidä ainakaan heittää kokonaan pois. Tuo vanha voi tuossa rinnalla toimia niille, jotka siihen ovat pysyvästi ihastuneet.

Tekstistä tuli pitkä kuin nälkävuosi ja kun kelloa katsoo niin en yhtään epäile vaikka olisi valtavasti kirjotusvirheitäkin mukana. Pahoittelut niistä.

Tämä oli minun kantani.
nebis
Wanhainkodin Munkki



Date: 2013-05-24 01:48:35
mitä tähän nyt lisäämään, hyvää tekstiä wappielta. lisään kantani ettei tuota joukkueiden pelinetsimistsydeemiä (team autoplay) kannata enään muuttaa, ainakaan toistaiseksi eikä lähitulevaisuudessakaan
Anonymous



Date: 2013-05-24 02:27:54
Aika lailla samaa mieltä olen näistä Topicissa ilmenneistä asioista, pakko tähän peliin on jotain tolkkua saaha!
Falco
Kuolema



Date: 2013-05-24 11:53:05
1. Tästähän on puhuttu jo kauan. Mietin, pitäisikö poistaa sekä rankit että tähdet? Hmm. Tähän huonoon ilmapiiriin ja kireään tunnelmaan on oikeastaan syy. Noin vuosi sitten tuli uudistus, joka tuhosi varmaankin noin viidesosan kiekon pelaajistosta. Tämäkin voi vaikuttaa pelaajien käyttäytymiseen. Siltikin.. On aina kiekossa olemassa näitä ruikuttajia ja typeryksiä. On mahdotonta kitkeä negatiivisia asioita kokonaan kiekosta pois, se on totuus.

2. Kun tuo /ta -uudistus tuli viime vuonna, pelaajien määrä lähti laskuun, kuten myös tiimipelien määrä/pvä. Jos kiekon kansalaisilta viedään plus/miinus sekä tähdet pois, myös kiinnostus ap'n pelaamiseen useilla pelaajilla laskee. Sitten ei olekaan enää kuin regi mitä lätkiä, jossei nykyiset tiimipelisysteemitkään innosta.

3. Näinpä. Tästä olenkin jo saarnannut tässä viestissä, ei kommentoitavaa.

4. Ei yhtä suurta liigaa. Mieluummin kaikki liigojen alaiset joukkueet jaetaan Kliigan divareihin. Nyt kesän jälkeen kiekossa onkin enää Kiekkoliiga, 1. divari, Hoki-liiga ja Eliittiliiga. Mielestäni kaikki liigat voisivat olla Kliigan alaisuudessa, divareina. Nykyiset Hoki-liigan ja Eliittiliigan johtokunnan jäsenet voisivat vahvistaa Kliigan johtista, näin pysyisi koko liiga ja divarit pystyssä.

Tosin itse olen erimieltä uudesta appletista. Epäselvä, ja toivon TODELLA ettei se tule ikinä pakolliseksi.
Anonymous



Date: 2013-05-24 12:06:16
Falco wrote:
2. Kun tuo /ta -uudistus tuli viime vuonna, pelaajien määrä lähti laskuun, kuten myös tiimipelien määrä/pvä. Jos kiekon kansalaisilta viedään plus/miinus sekä tähdet pois, myös kiinnostus ap'n pelaamiseen useilla pelaajilla laskee. Sitten ei olekaan enää kuin regi mitä lätkiä, jossei nykyiset tiimipelisysteemitkään innosta.


Haen tässä takaa sitä, että meininki menee tuolla autoplayn puolella etenkin uusien pelaajien kesken aivan liian kilpailuhenkiseksi. Jos tulee pari miinuspisteeseen johtavaa mokaa niin ei ole lainkaan tavatonta, että sieltä tulee haukut niskaan. Seuraavasta miinuksesta sitten karkaa jo kaikki pelistä. Autoplayssa pelataan harvoin täysin ehjiä kuuden miehen matseja, koska tämä plussien ja tähtien metsästys menee niin totiseksi.

Ja siitä joidenkin pelaajien mielenkiinnosta autoplayta kohtaan: Onhan se toki mahdollista, että mielenkiinto voisi laskea jos kovemmat pelaajat eivät pystyisi enää kasvattamaan plustilastojaan. Pointtina mulla oli kuitenkin se, että kun ne tilastot olisi sitten liigamaailmassa saatavilla, niin samalla kasvaa myös pelaajien mielenkiinto liigoja kohtaan. Aloittelijatkin voisivat nähdä jälleen jotain tavoiteltavaa loistoa liigoissa.
Falco
Kuolema



Date: 2013-05-24 12:55:35
Wappie wrote:
Ja siitä joidenkin pelaajien mielenkiinnosta autoplayta kohtaan: Onhan se toki mahdollista, että mielenkiinto voisi laskea jos kovemmat pelaajat eivät pystyisi enää kasvattamaan plustilastojaan. Pointtina mulla oli kuitenkin se, että kun ne tilastot olisi sitten liigamaailmassa saatavilla, niin samalla kasvaa myös pelaajien mielenkiinto liigoja kohtaan. Aloittelijatkin voisivat nähdä jälleen jotain tavoiteltavaa loistoa liigoissa.

Liigalaitamille on kuitenkin uusilla pelaajilla äärettömän pitkä matka. Nyt tämä ns. "alin" sarjataso, Hokisarja, yhdistyy yhdeksi liigaksi Sliigan kanssa, niin siitäkin tulee melko kovatasoinen sarja. Kesän jälkeen on melko kovatasoisia liigoja. Enää ei ole Hokisarjaa, mikä oli se "ponnahduslauta" suurempiin liigoihin. Eli entistä enemmän vaaditaan tulevaisuudessa, jos liigailemaan haluaa.
kaa
Wanhainkodin Munkki



Date: 2013-05-24 14:59:31
Oon eri mieltä kyllä jokasen kohdan kanssa.

Ei se vaan mene niin, että ap tähtien tai +/- tilastojen poistamisella loppuu se 15 kesästen pahan olon purku tähän peliin, se kuuluu murrosikään. Autoplay tähdet (siinä missä muutkin tilastojutut) on yksi tän pelin koukuttavista tekijöistä, sillon ku joukkuekavereita ei oo paikalla ja luo tietenkin kilpailuhenkeä, mikä vähän niinku on tarkoituksenakin tässä pelissä.

Niin ja tästä team autoplaysta voidaan kiistellä vaikka maailman ääriin. Mutta niin se vaan on, että nyt kaikki joukkueet saa mahdollisimman tasasia pelejä, kun on joku botti asettamassa pelit. Jos tulee vähän kovempi vastus joskus, niin sitten ei oo vaan omatasosia paikalla.

Niin ja toi liigasysteemi nyt kuuluu mennä jatkossa niin ku aina ennenkin on mennyt, että pelin parhaimmat pelaa omassa sarjassa ja heikommille annetaan mahdollisuus jossain toisessa sarjassa.
Anonymous



Date: 2013-05-24 15:58:06
kaa wrote:
Oon eri mieltä kyllä jokasen kohdan kanssa.

Ei se vaan mene niin, että ap tähtien tai +/- tilastojen poistamisella loppuu se 15 kesästen pahan olon purku tähän peliin, se kuuluu murrosikään. Autoplay tähdet (siinä missä muutkin tilastojutut) on yksi tän pelin koukuttavista tekijöistä, sillon ku joukkuekavereita ei oo paikalla ja luo tietenkin kilpailuhenkeä, mikä vähän niinku on tarkoituksenakin tässä pelissä.

Niin ja tästä team autoplaysta voidaan kiistellä vaikka maailman ääriin. Mutta niin se vaan on, että nyt kaikki joukkueet saa mahdollisimman tasasia pelejä, kun on joku botti asettamassa pelit. Jos tulee vähän kovempi vastus joskus, niin sitten ei oo vaan omatasosia paikalla.

Niin ja toi liigasysteemi nyt kuuluu mennä jatkossa niin ku aina ennenkin on mennyt, että pelin parhaimmat pelaa omassa sarjassa ja heikommille annetaan mahdollisuus jossain toisessa sarjassa.


Plussien saaminen ja viiden autoplaytähden tavoittelu ovat kieltämättä hyvin koukuttavia asioita. Ne ovat jopa niin koukuttavia, että suurelle osalle pelaajista ne aiheuttavat stressiä, joka sitten purkautuu tavalla tai toisella. Aloittelijoille käy sitten helposti niin, että kun tilastot alkavat olla masentavan huonot ja autoplayssa joku mainitsemasi "15 kesäinen" sattuu olemaan hankalalla päällä, tämä uusi tulokas vaihtaa pelin johonkin muuhun, jota pelatessa ei jatkuvasti tule ahdistava fiilis.

Ja sitten vielä team autoplaysta: Heikompia joukkueita ei ole juurikaan enää olemassa tai ainakaan ne eivät ole aktiivisa, joten se on enemmänkin poikkeus kun samantasoinen joukkue sattuu vastaan.

Nämä ideani ovat nimenomaan tulleet kun olen seurannut tilannetta aloittelijan kannalta. Muistutan, etten voi edes tietää millaista se elämä siellä kiekon huipulla on, kun en ole itse siellä pelannut. Nämä uudistukset kieltämättä vähentävät harjoituspelien kilpailuhenkeä. Muutoksia on kuitenkin tehtävä, sillä tänne tarvitaan mukaan myös uutta verta. Kaikki vanhat lopettavat aikanaan, ja silloin tänne ei jää enää mitään.

Niin ja tuossa liigajutussa en tarkoittanut sitä, että liigat tulisi yhdistää. Olen itseasiassa täysin erimieltä. Tarkoitin vain sitä, että kiekon pitäisi tuoda liigat paremmin esille ja toimia enemmän yhteistyössä.
Anonymous
-3, kielenkäyttö/roskaa


Date: 2013-05-24 19:34:41
/ta pois ja multiacot kieltoon. problem solved




ja aapeet vois muuttaa vaik et hyvät joutuis pelaa paskojen kaa samas jengis. siin punnittas kuka rankit ansaittee. no mä
Anonymous



Date: 2013-05-25 12:53:10
Wappie wrote:
Eräät suuret syylliset siihen ovat autoplayn tähdet ja plus/miinus -tilastot. Siksipä autoplayn tähdistä olisi hyvä luopua kokonaan.


niinno siis kyllähän se niin on että apssa ei muuta ku vittuilla. ite en poistais pelkästään tähtiä vaan koko ap:n heittäisin roskiin. eniten ihmetyttää että miks plus/miinus-tilastot täytyis menemään heittää? mitä olis jääkiekko ilman plusmiinuksia? ne on ollu aina ja ne ei varmasti kireytä ilmapiiriä, eniten sitä kireyttää varmaan ap:n tähdet ja ap-rang

Team autoplay ei toimi nyt niin kuin sen piti.


ta on paras uudistus ikinä. jos pari kertaa päivässä tulee vastaan stars tai brutal killers ni onko se nyt niin paha loppujenlopuks? kuitenkaan jos on omalla jengillä rang 1000 niin ei se ihan koko aikaa iske sitä kovaa vihua. armotonta narinaa siitä kun kovia ei sais tulla vastaan KERTAAKAAN.

Voi olla, että team autoplayta ei enää käytettäisi ja kärkijoukkueet jäisivät ilman vastustajaa.


niin sillähän ei ole mitään merkitystä saako kovimmat jengit peliä kunhan ite saa niitä 6-0 huntteja. ei näin

mielestäni kiekko.tk voisi tulla hieman vastaan liigoja.


100% samaa mieltä

Tämä luultavasti vaatisi sitä, että kiekossa olisi vain yksi suuri liiga


miksi vaatisi? en ite näe mitään syytä

Falco wrote:
Mielestäni kaikki liigat voisivat olla Kliigan alaisuudessa, divareina.


mikä ihmeen järki olis iskeä kaikki kliigan divareiks, ja sit liiganousu vaatis 1½v? ei mitään järkeä tässä. sen sijaan liigojen tulisi tehdä enemmän yhteistyötä keskenään, yhteiset pelikiellot ja etenkin ALL-STARSIT takaisin vanhassa muodossaan tulevalle kaudelle.
Anonymous
+2


Date: 2013-05-25 13:36:41
3. Teams-valikosta pitäisi poistaa kohta, jossa näkee matsia hakevat joukkueet. Team-autoplay ei anna todellista kuvaa rankeista, koska monet joukkueet "valkkaavat" vastustajansa.
Anonymous



Date: 2013-05-25 18:03:53
TEPERI wrote:

ta on paras uudistus ikinä. jos pari kertaa päivässä tulee vastaan stars tai brutal killers ni onko se nyt niin paha loppujenlopuks? kuitenkaan jos on omalla jengillä rang 1000 niin ei se ihan koko aikaa iske sitä kovaa vihua. armotonta narinaa siitä kun kovia ei sais tulla vastaan KERTAAKAAN.


Se on hyvä, että kovia tulee vastaan joskus, mutta ainakin mitä itse olen kokenut satunnaisella höntsäilyllä pienirankkisissa jengeissä, niin suurin osa otteluista tulee top-20 joukkueita vastaan. Se ei johdu ta systeemin huonoudesta vaan siitä, että nykykiekossa on liian vähän aktiivisia joukkueita. Ja ne kovimmat ovat monesti kaikista aktiivisimpia. Aloittelevan joukkueen on joihinkin kellonaikoihin (esim. 22:00 jälkeen) lähes mahdotonta löytää tasoistaan vastusta.

niin sillähän ei ole mitään merkitystä saako kovimmat jengit peliä kunhan ite saa niitä 6-0 huntteja. ei näin


Tottakai sillä on merkitystä, että kovimmat joukkueet saavat pelata. Ja ei aloittelijat toivo mitään huntteja vaan mahdollisuuden käydä tasaisia vääntöjä. Niitä uudet jengit saa nykyisellään todella harvoin.

Tämä luultavasti vaatisi sitä, että kiekossa olisi vain yksi suuri liiga.


miksi vaatisi? en ite näe mitään syytä


En usko, että kiekko lähtee yhteistyöhön kolmen erillisen liigan kanssa. Ja jos kiekko lähtee tiiviiseen yhteistyöhön vain Kiekkoliigan kanssa, niin Hoki-liiga ja Eliittiliiga kokevat kovan kolauksen. Ne olisi tällöin tavallaan "epävirallisia" liigoja verrattuna Kiekkoliigaan. Ja en näe siinäkään mitään syytä, että muiden liigojen toimintaa kannattaisi vaikeuttaa. Kuitenkin siellä rakentuu niitä tulevaisuuden jengejä.
Anonymous



Date: 2013-05-25 21:41:05
Jep, statsit sais heittää kokonaan roskiin. Onhan se ihan naurettavaa että ei voi pelata huonomman pelaajan kanssa samassa regissä taikka autoplayssa koska ''miinukset pilais statsit''

Autoplay systeemi on loistava, harmi että pelaajien lapsellisuus ja egoilu pilaa senkin

teamautoplaysta sen verran että kaikilla joukkueilla on varaa kehittyä, jos vastustajat on kerran kovempia niin omaa joukkuetta voi parantaa monella tavalla, mutta kuinka moni jengi käyttää esim. practice huonetta? Muistan kun itekki olin suht. huonossa jengissä, rankki oli alle tuhannen ja nightmare haastoi meidät ja päätettiin pelata. Hävittiin 5-4, vaikka eroa oli taidossa todella paljon, saatiin tasanen peli näinkin kovaa joukkuetta vastaan. Miksi? ASENNE, tämä siis puuttuu monilta. Valittakaa tästä uudesta systeemistä niin paljon kun haluatte, senkin ajan voitte käyttää tiimin hyväksi
Xattar
Kiekon Tulevaisuus



Date: 2013-05-28 02:03:34
Edited: 2016-07-31 01:51:50
d
snidi
Anaheim Mighty Ducks



Date: 2013-05-28 10:33:54
Edited: 2013-05-28 10:40:42
Elefantti wrote:
3. Teams-valikosta pitäisi poistaa kohta, jossa näkee matsia hakevat joukkueet. Team-autoplay ei anna todellista kuvaa rankeista, koska monet joukkueet "valkkaavat" vastustajansa.


Ja tämä on niin helppoa nykyään juuri siksi kun siellä on se 2-3 joukkuetta jonossa.. Mutta ehdottomasti olisi hyvä, jos ei näkisi ketä siellä on.

Mitä tulee +/- tilastojen poistoon, se veisi varmasti mielenkiinnon kiekosta todella monilta nykypelaajilta, ainakin minulta.

Ja kyllä, autoplay voitaisiin kyllä poistaa.

Xattar wrote:
Keinoja joilla tämä homma saadaan toimimaan kunnolla ja rahavirrat virtaamaan ovat esimerkiksi:

1.Agresiivinen markkinointi.
2.Imagon parantaminen.
3.tk:lle täytyy rakentaa toimiva brändi.
4.Ulkomaan markkinat/globaali kiekko.tk
5.Foorumimainonta.
6.Jatkuva pelin kehitys.
7.Ajan hengessä pysyminen.


Turha kiekkoa on lähteä pelillisesti muuttamaan, silloin mentäisiin kokoajan lähemmäs nykyistä NHL-peliä. Silloin ehkä saataisiin uusia pelaajia, mutta jos esim. nykyinen uusi applet muutettaisiin ainoaksi mahdolliseki, todella moni lopettaisi varmasti kiekon.

  Noihin sun ehdotuksiin: millä lähdet tekemään kiekolle toimivaa brändiä? Tai millä meinasit parantaa kiekon imagoa? Kiekolla on n. 1000-2000 (?) aktiivista pelaajaa ja yhteisö on todella tiivis, ja jos kysyt kadulla joltain ihmiseltä mitä mieltä olet kiekko.tksta, ei hän luultavasti tajua mistä puhut.

Mielestäni jos jouko alkaisi tekemään yhteistyötä esim Kiekkoliigan johtiksen kanssa ja saataisiin vaikka liigapeleihin lisää hohtoa, toisi se vanhoja pelaajia takaisin. En osaa sanoa miten tälle pelille saisi uusia pelaajia, kun kilpailu on kuitenki sen verran kovaa. (NHL 13-14)
Anonymous



Date: 2013-05-28 17:14:16
Xattar wrote:
1.Agresiivinen markkinointi


joukolla on ollut jo pitkään kehityksessä kiekkoon uudet sivut, ja tämän vuoksi markkinointi on nyt alhaalla odottamassa uusia sivuja.

5.Foorumimainonta


Meillä Eliittiliigan johtiksessa on ollut suunnitelmissa tämän kesän aikana pitää pieni kampanja missä me Suomen suurimmilla keskustelupalstoilla mainostetaan kiekkoa. Tähän on myös saatu jo joukolta hyväksyntä.

Lisäksi otin itse henkilökohtaisesti Pelit-lehden toimitukseen yhteyttä. Aiheena oli, että voisivat kirjoittaa kiekosta uutta juttua lehteen/nettiin kun edellinen on kuitenkin vuodelta 2004. Olisi syytä kertoa hieman tästä nettipelien helmestä, joka oli parhaillaan 2007 Suomen suurimpia nettipelejä. Kerroin myös, että voisivat hieman kertoa yhteisöstä joka pelin ympärille on syntynyt.

Eilen perustin myös joukkueen Eliittitehdas, jonka tarkoituksena on ottaa siipiinsä aloittelijoita ja koittaa madaltaa heidän kynnystään pelin aloittamiseksi. Niin kuin Xattar kertoi, se kynnys on todella korkea.

Toivottavasti joku näistä asioista saisi kiekon uuteen nousuun :)
Xattar
Kiekon Tulevaisuus



Date: 2013-05-28 19:02:00
Edited: 2013-05-28 19:02:44
syadini wrote:
Turha kiekkoa on lähteä pelillisesti muuttamaan, silloin mentäisiin kokoajan lähemmäs nykyistä NHL-peliä. Silloin ehkä saataisiin uusia pelaajia, mutta jos esim. nykyinen uusi applet muutettaisiin ainoaksi mahdolliseki, todella moni lopettaisi varmasti kiekon.


Xattar wrote:
...vanha appletti täytyy jokatapauksessa säilyttää uuden rinnalla, voihan siihen tottuneet vanhat pelaajat tulla takaisin, eikä nykyiset siihen tottuneet enää karkaa pelistä.


syanidi wrote:
Noihin sun ehdotuksiin: millä lähdet tekemään kiekolle toimivaa brändiä? Tai millä meinasit parantaa kiekon imagoa? Kiekolla on n. 1000-2000 (?) aktiivista pelaajaa ja yhteisö on todella tiivis, ja jos kysyt kadulla joltain ihmiseltä mitä mieltä olet kiekko.tksta, ei hän luultavasti tajua mistä puhut.

Brändäyksestä jos rupeamme keskustelemaan, niin meillä menee koko kesä siihen, mutta sinun ja monen muun on hyvä lukea esimerkiksi tämä:
http://herkules.oulu.fi/isbn9789514261893/isbn9789514261893.pdf

kiekkoyhteisön tiiviydessä se ongelma juuri onkin, ja pelin tuntemattomuus on toinen ongelma kolmas on sisältö. Miten tänne voidaan saada uusia pelaajia, jos tätä ei kukaan tunne, tai kukaan ei saa mistään tietää pelistä.

Nykyajan uutta ja kasvavaa pelisukupolvea, ei enää miellytä tälläinen vanhanaikaisen näköinen peli vanhanaikaisine etusivuineen, vaikka peli olisi miten uniikki selainpelinä. Pelissä pitäisi olla paljon enemmän sisältöä ja jo etusivun pitää olla sellainen että se "pakottaa" käyttäjän rekisteröitymään.

Tarkoitin imagolla nyt siis sitä mielikuvaa, mainetta, tai käsitystä mikä ihmimisillä on kiekko.tk:sta. Sitä pystyy kyllä muokkaamaan, mutta se on erittäin haastvaa.

Juuri sitä ihmisten mielikuvaa esimerkiksi nokialla yritetään kovasti tehdä, mutta kehnolla menestyksellä, ainakin vielä tähän asti. Vaikka puhelimet ovat huippuluokkaa, ei ne silti myy kuten ennen. Miksi? Menetetyn maineen vuoksi. Puhelin bisnes on mielikuva markkinointia, mutta mikäpä bisnes ei olisi?



syanidi write:
Mielestäni jos jouko alkaisi tekemään yhteistyötä esim Kiekkoliigan johtiksen kanssa ja saataisiin vaikka liigapeleihin lisää hohtoa, toisi se vanhoja pelaajia takaisin. En osaa sanoa miten tälle pelille saisi uusia pelaajia, kun kilpailu on kuitenki sen verran kovaa. (NHL 13-14)


Kyllä, jokon pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä Kiekkoliigan kanssa, mutta toisaala sitä pitäisi tehdä silloin Eliittiliigankin kanssa. Ainakin liigojen näkyvyyttä pitäisi lisätä kiekon sivuilla.

No, keinot siihen pelaajien saamiseen olen jo kertonut.

Siis eihän änäreitä voi pitää kilpailiana internetissä toimivalle selainpelille. Konsolit ja pc kilpailevat keskenään käyttäjistään ja niille suunnitellut pelit kilpalevat kyseisen konsolin käyttäjistä. Siksihän niitä pelejä julkaistaan eri konsoleille.

Mutta siis esimerkiksi se, että jos tämä peli olisi esimerkiksi facebook sivustolla, niin peli kilpailisi farmvillen ja muiden facebook pelejen kanssa facebook käyttäjistä. Jokatapauksessa kiekkokin saisi runsaasti uusia pelaajia ja ilmaista mainosta näinkin. Facebookkiinhan kiekko.tk ei ikinä pääse, ellei se muuta itseään nykyaikaiseksi sisältöä runsaasti sisältäväksi peliksi.
Anonymous



Date: 2013-05-29 10:51:52
Minun mielipiteeni on tuohon AP-keskusteluun, että voisi vähentää huomattavan paljon Ragea/haukkumista, jos ne AP-tähdet saisi piilotettua.
cursed
Kölner Haie



Date: 2013-06-03 16:50:05
Eniten tämän pelin kiinostuksen lopauttaa ikä, itse olen 7-8vuotta pelannut ja nykyään ei minkäänlaista kiinostusta kyseistä peliä kohtaan. Peliä pitäisi yrittää kehittää siihen suuntaan että vanhempikin ikäryhmä jaksaisi vielä roikkua mukana. Ilman minkäänlaisia saavutuksia aktiiviurallani tämä entisajan "huippu"peli oli mukava niin kauan kun oli vain kiinostusta. Kuten aikaisemmin sanoin, kun kasvaa aikuiseksi niin suurin osa peliä ei enään jaksa pelata, toki poikkeuksiakin löytyy. Pelin pariin varmasti palaisi paljon vanhoja pelaajia jos tulisi semmoinen uudistus mikä pitää pelin mielenkiintoisena. Tähän ei kuitenkaan ainakaan itseltäni löydy vastausta.
Anonymous



Date: 2013-06-03 22:12:03
Venom wrote:
Eniten tämän pelin kiinostuksen lopauttaa ikä, itse olen 7-8vuotta pelannut ja nykyään ei minkäänlaista kiinostusta kyseistä peliä kohtaan. Peliä pitäisi yrittää kehittää siihen suuntaan että vanhempikin ikäryhmä jaksaisi vielä roikkua mukana. Ilman minkäänlaisia saavutuksia aktiiviurallani tämä entisajan "huippu"peli oli mukava niin kauan kun oli vain kiinostusta. Kuten aikaisemmin sanoin, kun kasvaa aikuiseksi niin suurin osa peliä ei enään jaksa pelata, toki poikkeuksiakin löytyy. Pelin pariin varmasti palaisi paljon vanhoja pelaajia jos tulisi semmoinen uudistus mikä pitää pelin mielenkiintoisena. Tähän ei kuitenkaan ainakaan itseltäni löydy vastausta.


Kyllä se kaikista viisain on vanhojen sijaan koittaa houkutella uutta verta kehiin eli ihan tuolta 10-13 vuotiaita. Siinä iässä on suurin osa nykypelaajistakin aloittanut.
Anonymous



Date: 2013-06-06 11:32:59
Oma mielipiteeni on sellanen että ihan ensimmäisenä pitää pohtia kuinka pelaajamäärä saatais taas kasvuun. Moni näistä uusista systeemeistä toimis paljon paremmin jos pelaajamäärä saatais kasvuun, esimerkiksi team autoplay jonka toimivuutta on verottanu aika paljonki tämä pelaajien kato.
Anonymous



Date: 2013-06-06 12:21:49
Edited: 2013-06-06 12:23:32
Haastot mahdollisiks.

Ja sit ku joku urpo tulee huutelemaan että ne on mahdollisia niistä ei tuu vaa tehoja ja rankkia. Ne nyt on vaa 50% tästä pelistä niitä on kiva seurata. Kukaan beginnereitäkää jaksa hakata vaa pelaamisen ilosta.
Anonymous



Date: 2013-06-09 22:45:38
Edited: 2013-06-09 23:23:20
Bugeja joita voisi korjata: -Kiekko menee maaliviivan yli - ei maalia. -Kiekko menee reunan läpi kulmauksissa. -Peliin liittynyt pelaaja hidastuu paikalleen aloitukseen eikä liiku kiekon tippuessa jäähän. -Kiekko menee maaliverkon takaa maalin sisälle. -Syöttö jumittuu eikä lähde.
Anonymous



Date: 2013-06-13 19:54:59
Tässä on hieman aloitusviestin jälkeen itselläkin ajatukset hieman muuttuneet. Plus/miinus -tilastoihin ei ehkä kuitenkaan tarvitse koskea. Aiheuttaahan ne armotonta vitutusta, mutta se kiima niiden perään on yksi pelin kantavia voimia.

Sen kuitenkin olen tähän lisäämässä, että useampi yhtäaikainen harjoitusottelu pitää saada mahdolliseksi. Kyrsii se kun pelaajia on 12 yhtäaikaa online ja vain yksi peli kerrallaan voidaan pelata...


t. Wappie
Mainos

Created by: Anonymous Created on: 2013-05-24 01:17:20 Read times: 16183