Foorumit

Kiukunhallinta
Created by: Ghosty Created on: 2017-06-17 19:59:30 Read times: 10422
Ghosty
Wanhainkodin Munkki
+1


Date: 2017-06-17 19:59:30
Ärtymys, kiukku ja viha. TÄssä pelissä tulee jatkuvasti tilanteita, joissa voi pinna kiristyä. Joko sisäisten (ajatukset, tunteet tai valinnat) tai ulkoisten syiden takia (tuuri, muiden kommentit, pettymykset joukkuekavereiden suorituksiin). Monesti nämä sekoittuu; kenen syy? Kommunikaatiosta puuttuu suurin osa, joten joudumme tulkitsemaan laivakäännöksiä tai hymiöitä, jotta saisimme käsityksen mitä ne muut tulkitsevat tilanteesta chatin lisäksi.

Joskus mieli kieltää pahaa mieltä aiheuttavat kokemukset tai tulkinnat, joskus se projisoi ne muihin. Joskus mieli kääntää oman vihan tulkinnaksi muiden vihaisuudesta ja itsetunto on matala. Joskus viha kohdistuu itseen. Joskus omat sanat ovatkin kovempia kuin itse kuvittelee. Näihin kaikkiin vaikuttaa ikä ja tunteidensäätelytyylit.

Käyttäytyminen on pääosin automaattista, mutta siihen voi vaikuttaa tunnistamalla tilanteita ja omia tyylejä.
Lopetatko ajoissa kun pinna kiristyy vai jumitutko aamukolmeen asti ottamaan -100 vain toivoen sitä seuraavaa ap-tähteä? Ilmaisetko avoimesti kokemuksiasi?

Jäätkö puolustamaan omaa kunniaa chattiin? Kipuiletko silloin joka pelissä käsittämättömän vääryyden / muiden pelaajien kanssa? Odotatteko vain parempia joukkuekavereita, kun nykyiset tuntuu Joukon valitsemilta? Tämä viittaa vastuun ulkoistamiseen ja omantunnon säätelyyn ulkoisilla tekijöillä, mikä vähenee iän myötä. Saattaa tuntua vähemmän ahdistusta tai uhkaa omalletunnolle.

Vai kääntyykö tunteet sisäänpäin? Meneekö teillä itseen hermot ja koitatte väkisin onnistua kääntämään pelivireen istumalla tunteja ilman mielihyvää? Koetko muut turhautuvan helposti sinuun, mitä koitat epätoivoisesti pelastaa, Joudut ehkä usein selittelemään? Itse monesti jumitan, turhaudun itseeni ja menetän luottamukseni. Tätä tapaa kutsutaan automaattiseksi kiukun sisäänpäin kääntymiseksi. Ei siinä mitään pahaa; ihmiset suhtautuvat hyvin.

Terveellisintä olisi tunnustella pelinautinnon tasoa ja todeta, ettei nyt kulje ja olla provosoitumatta nuorten tunnepurkauksista. Suurimmalla osalla aikuisista tämä yleensä toimii, mutta suurin osa pelaajista on vielä tunteidenhallintakeinoiltaan kehittymässä (30-vuotiaaksi asti).

TL;DR: Toiset pettyessään näkevät aiheuttajat muualla eikä tunnu yhtä pahalta itsetunnolle sekä pystyvät dominoida kanssapelaajiaan. Toiset näkee itsensä vajaavaisina ja menettävät itsetuntonsa sekä ottavat nokkiinsa herkemmin, mutta ovat kohteliaita. Miten sinä koet?
Olutmulle



Date: 2017-06-18 02:33:33
Totean etten vain osaa. Teen silti parhaani ja huomaan ettei se riitä. Mitä siitä? Aina on olemassa kaljaa ja muita pelejä.
Anonymous
-2


Date: 2017-07-04 00:33:53
kyllä huonommille pitää vittuilla
Anonymous
-3, kielenkäyttö/roskaa


Date: 2017-07-07 01:14:18
Minä en koskaan menetä malttiani, mutta muille vinkiksi: Älä välitä mitä muut sanoo. Itse en myös koskaan hauku muita.
Anonymous



Date: 2017-07-17 22:08:29
Olut vastasi todella hyvin! Vinkiksi muille, älkää välittäkö mitä muut sanoo! Pelatkaa niin kuten tuntuu hyvältä!
Anonymous



Date: 2017-07-20 22:50:07
ahvenhai wrote:
Olut vastasi todella hyvin! Vinkiksi muille, älkää välittäkö mitä muut sanoo! Pelatkaa niin kuten tuntuu hyvältä!


Tämä!
Mainos

Created by: Ghosty Created on: 2017-06-17 19:59:30 Read times: 10422