Foorumit

näppis/pädi -versio
Created by: Anonymous Created on: 2014-03-24 15:03:13 Read times: 19424
Anonymous



Date: 2014-03-24 15:03:13
Edited: 2014-03-24 15:22:40
Hei

Tuossa nhl94-ammattilais, unity-koodarikaverilleni näytin linkkiä, että tästä pelistä löytyy unity-versiokin. Hän vähän testasi ja aika nopeesti tuli kommenttia että ei hiiripelaaminen nappaa. Itsellä kävi aika lailla samalla tavalla. Saman ilmiön olen huomannut mm. tuossa Fifa Worldissa (betassa vielä ainakin). Peli lähtee defaulttina hiirikontrollilla, ja ensimmäinen peli on pakotettu pelaamaan hiirellä. Tämän jälkeen voi vaihtaa pädiin. Foorumi oli täynnä viestejä, kuinka kaipasivat tätä vaihtoehtoa. Vasta nyt ihan tässä on tullu mahdollisuus hiiren tai pädin sijaan valita täysin näppiskontrollin kys. peliin.

Pohjustuksia vois kirjotella vielä tarkemminkin, mutta pointtina, että suurin piirtein kaikki muut jääkiekkopelit muiden urheilupelien tapaan on näppis/pädi -ohjauksella. Samaan aikaan netistä ja pc:ltä puuttuu tällanen toimiva yksinkertanen kiekkopeli, ellei sitten tätä kiekko.tk:ta lasketa, jossa pelaajia ohjataan hiirellä. NHL94:ssä toki on nettipelimahollisuus, mutta emulaattorin ja pienen kikkailun kautta. On varmaan vaikea heittää arvioita kuinka moni sivuttaa tämän pelin ainoastaan sen takia, että pitää hiirellä pelata, mutta luultavasti näitä on paljon.

Tämän kiekko.tk:n mekanismit itse pelin moottoriin asti on hiottu jo suht hyvälle tasolle. Onko ollenkaan mietitty versiota pelistä, joka toimii täysin näppiksellä/pädillä? Onnistuisihan kys. kontrollisten pelaajien yhdistäminen hiiripelaajien kanssa samaankin peliin, mutta jos hiiripelaajat ei tällaista halua, niin entä täysin erillinen versio? Ymmärrän kyllä, että osa pelin hienouksista toimii hiiren tuoman kontrollointimahdollisuuden kautta, mutta kannattaako jättää käyttämättä näppispädiversion tuomien lisäpelaajien kautta tullutta mahdollista suosiota?

Heitetään vielä tähän samaan viestiin 2 muuta ominaisuutta mitä meillä näppis/pädi-pelaajilla tuli mieleen tästä.

1. Voisi olla vaihtoehtona nhl-kaukalo tuon leveämmän eurooppalaisen kaukalon lisäksi.

2. kuvakulmat? zoomaukset onnistuu mutta entä kameran rotaatio, peli ylös-alas-suuntaiseksi

*. pädinäppisohjauksella pelinopeuden lisääminen ei vaikeuttaisi kontrollointia varmaan niin paljon kun hiirellä, tuoden samalla realistisuutta, koska melko tervassa kaverit imo luistelee
Mos
PePo



Date: 2014-03-24 15:49:06
joo nopeempii ukkoi, kovempii lämyi ja tulisempia taklauksia
Mainos

Created by: Anonymous Created on: 2014-03-24 15:03:13 Read times: 19424